Cūkgaļas steiks no karbonādes, ko viegli pagatavot pannā

Lielisks veids, kā pagatavot cūkgaļas steikus. Ja ievērosiet recepti, gaļa nebūs pāržāvēta un būs pilnībā izcepta. Steiki iznāk aromātiski, sulīgi un ļoti garšīgi

Steiks ir gaļas gabals, kas ņemts no liellopa vai cūkas, parasti no muskuļotiem un sulīgiem gabaliem. Steiks tiek pagatavots grillējot, cepot uz pannas vai cepeškrāsnī. Cūkgaļas steiks labi garšo ar garšvielām, marinādēm vai dažādiem piedevām, piemēram, kartupeļiem, dārzeņiem vai mērcēm.

Svarīgi ir nodrošināt, ka cūkgaļa ir pilnībā pagatavota, lai tā būtu droša ēšanai, bet nepārcept to, lai tā saglabātu sulīgumu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas metode:

Vispirms gaļa ir jāmarinē. Bļodā ielej 1 litru ūdens, ieber 3 ēdamkarotes sāls un ielej 4 ēdamkarotes citrona sulas. Atstāj uz 30 minūtēm. Tad gaļu izņem un nosusina.

Pannā ielej 2 ēdamkarotes augu eļļas. Uzkarsē un ievieto steikus. Uzliek pannu uz vidējas uguns. Apcep apmēram 3 minūtes, apvērš, sāli un piparus, pēc 3 minūtēm atkal apvērš, atkal sāli un piparus un pēc 2-3 minūtēm pārliek citā traukā.

Tajā pašā pannā ievieto sviestu, ķiploku, spiestu ķiploku, melnos piparus, timiānu un raudeni (oregano). Samaisiet. Kad sviests ir izkusis, ievieto steikus. Gatavojiet uz lēnas uguns apmēram 3 minūtes, apcepot no abām pusēm.

Lasi vēl: Klasiskā olu biskvīta pagatavošanas nianses un tehnika, kuru negrib atklāt

Sastāvdaļas:

Cūkgaļas karbonādes steiki – 4 gab.
sāls – 4 ēd.k
citronu sula – 4 ēd.k.
auksts ūdens – 1 l
augu eļļa – 2 ēd.k.
sviests – 50 g
ķiploki – 4 daiviņas
kaltēts oregano – 1⁄2 tējk.
timiāns – 1⁄2 tējk.
pētersīļi – nedaudz
brūnais cukurs – 50 g
melnie pipari – 1⁄2 tējk.

Noņem no plīts, pārklāj ar foliju un atstāj 5-7 minūtes nostāvēties. Apkaisiet ar pētersīļiem vai zaļumiem. Lai labi garšo!

Leave a Comment