Ar garšvielām sasmalcināts lasis ar citronu kuskusu

Nav nekā labāka par perfekti pagatavotu maigu lasi ar kraukšķīgi zeltainu ādu. Laša cepšana uz pannas to nodrošina. Tas ne tikai ir gatavs mazāk nekā 15 minūtēs, bet arī ir ļoti sulīgs un lielisks ēdiens greznām vakariņām.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Piparmētru jogurta mērcei:
1 glāze pilnpiena jogurta
1 1/2 tējkarotes olīveļļas
1 1/2 tējkarotes svaigas citrona sulas
1/4 tases svaigu piparmētru lapu, sasmalcinātas
1/4 tējkarotes sāls
Šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

Pērļu kuskusam:
1 1/2 glāzes ūdens
1 1/2 ēdamkarotes olīveļļas
1 kanēļa standziņa
1 līdz 2 žāvētas lauru lapas
1 neliels šalotes gabaliņš, sagriezts kubiņos (apmēram 2 ēdamkarotes)
1 glāze žāvēta pērļu kuskusa
1/4 glāzes zeltaino rozīņu
1/2 tējkarotes sāls
Viena citrona miziņa (apmēram 1 1/2 ēdamkarotes)
1 1/2 ēdamkarotes svaigas citrona sulas

Laša pagatavošanai:
4 laša filejas ar ādu
1/2 tējkarotes sāls
1/3 glāze garšvielu
1 1/2 tējkarotes olīveļļas

1. Pagatavojiet jogurta mērci:

Jogurtu, olīveļļu, citrona sulu, piparmētru, sāli un melnos piparus samaisiet vidējā traukā. Pēc garšas nobaudiet un koriģējiet garšvielas ar sāli un melnajiem pipariem. Pārklājiet ar plastmasas plēvi un 30 minūtes atdzesējiet ledusskapī.

2. Uzkarsē ūdeni:

Nelielā katliņā uz lēnas uguns ielejiet ūdeni. Uzlieciet virsū katlam vāku un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Vārīto ūdeni izmantojiet kuskusa vārīšanai.

3. Tikmēr pagatavojiet kuskusu:

Pievienojiet eļļu, kanēļa standziņu un lauru lapas. Pēc aptuveni 10 līdz 12 sekundēm tās sāks sasmaržot un mainīt krāsu. Pievienojiet sīpolus un, laiku pa laikam maisot, vāriet tos 2 līdz 3 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

4.Pievienojiet kuskusu un rozīnes:

Pievienojiet kuskusu un rozīnes un 3 līdz 4 minūtes apgrauzdējiet, bieži maisot. Pievienojiet sāli, citrona miziņu un vārītu ūdeni. Kad tas sāk vārīties, samaziniet karstumu līdz vārīšanās temperatūrai, pārklājiet pannu ar vāku un vāriet 7 līdz 8 minūtes. Šajā brīdī kuskuss vēl nebūs pilnībā izvārīts.

Lasi vēl: Nagu griešanas Mēness kalendārs 2025. gada janvārim

5.Pabeidz gatavot kuskusu:

Iemaisiet citrona sulu ēdienā. Uzlieciet atpakaļ vāku un gatavošanu pabeidziet 5 līdz 7 minūtes.

6. Uzkarsē cepeškrāsni:

Ja jums patīk labi izcepts lasis, iesaku iepriekš uzkarsēt cepeškrāsni līdz 400 ° grādiem, lai pēc cepšanas uz pannas pabeigtu tā gatavošanu.

7. Laša pagatavošana:

Nosusiniet lasi ar papīra dvieli. Abas laša puses apsmērējiet ar sāli un tikai pusi bez ādas apberiet ar garšvielām. Ar rokām viegli piespiediet, lai garšvielas piestiprinātu pie laša.

8. Pagatavojiet lasi:

Uzkarsējiet eļļu lielā čuguna vai nelīpošā pannā uz vidēji augstas uguns. Uzmanīgi pievienojiet lasi ar ādu uz leju un cepiet 3 līdz 4 minūtes, līdz āda kļūst kraukšķīga. Ar lāpstiņu uzmanīgi apgrieziet lasi un gatavojiet to vēl 3 līdz 4 minūtes. Šādā veidā iegūstiet vidēji izceptus lašus.

Lai iegūtu labi izceptus, bet ne sausus lašus, pārceliet pannu uz 3 minūtēm uzkarsētā cepeškrāsnī.

9. Pasniedziet:

Uzlieciet lasi uz šķīvjiem un pasniedziet ar piparmētru jogurta mērci un citronu kuskusu.

 

Leave a Comment