Skaistuma blogeri ir sajūsmā: Dabīga zobu balināšanas metode, kas patiešām strādā!

 

Pašreiz zobu balināšana ar aktivēto ogli ir ‘trends’ nr.1 skaistuma blogeru pasaulē, ar kuru mēs vēlamies padalīties arī ar tevi.

Šī balināšanas metode ir ļoti izdevīga arī finansiālā ziņā, jo vienīgās nepieciešamās sastāvdaļas ir aktivētā ogle un kokosriekstu eļļa.

Sākumā nedaudz pievērsīsimies aktivētajai oglei no ķīmijas skatpunkta, jo pieņemu, ka varbūt iepriekš neesi aizdomājusies par aktivētās ogles labajām īpašībām, kuras mēs varam pielietot skaistuma procedūrās.

Aktivētajai oglei piemīt attīrošas un saistošas īpašības – tās spēj sasaistīties ar zobu (šajā gadījumā) virsmas krāsošanas “vainīgajiem”, piemēram, kafiju un sarkanvīnu. Faktiski, aktivētā ogle ir izmantota jau gadsimtiem ilgi, lai novirzītu traipus no dažādām virsmām un pat, lai ārstētu smagu saindēšanos, sasaistot toksīnus, lai novērstu to turpmāku uzsūkšanos As**sritē.

Pirms “procedūras” uzsākšanas derētu piebilst, ka aktivēto ogli ir nepieciešams rūpīgi saberzt, lai mazinātu abrazivitāti. Pēc tam, kad tas ir izdarīts, pievieno nedaudz kokosriekstu eļļas (nevis sviestu), lai nebūtu jāšķauda vai jāklepo, ja ieelposi sevis pašas tikko saberzto pulveri. Šajā gadījumā labāk ir izmantot eļļu nevis ūdeni, jo tā piesaistīs aktivēto ogli zobu virsmai, bet, piemēram, ūdens tieši pretēji – to notecinās. Izmanto tikai samitrinātu zobu birstīti.

diamond-whites-black-edition-charcoal-824879_w600h900

Zobus ar aktivētās ogles un kokosriekstu eļļas maisījumu vajadzētu tīrīt 2x dienā (labākam efektam pāris dienas no vietas), aptuveni 2-3 minūtes ar apļveida kustībām. Atstāt maisījumu uz zobiem ar domu “lai iesūcas” nav gluži lielas jēgas, jo rezultāts no tā nemainīsies.

Lasi arī: Kā ar dabīgiem līdzekļiem izbalināt zobus? Tiešām noderīgi!

Mutes dobumu gan pēc šīs “procedūras” būs jāpaskalo nedaudz vairāk kā ierasts pēc ikdienas zobu tīrīšanas ar zobu pastu. Ja nepieciešams, pēc “procedūras” vari iztīrīt zobus arī ar zobu pastu, bet nevajadzētu to jaukt kopā ar aktivētās ogles maisījumu.

Šo “procedūru” var atkārtot tik bieži cik vēlies, bet maisījumu pirms katras tīrīšanas reizes vajadzētu pagatavot no jauna.

Leave a Comment