Darbinieks ir liela vērtība

Otrdien, 16.oktobrī, Ekonomikas ministrijā (EM) tiks pasniegti atzinības raksti tirdzniecības nozares labākajiem darbiniekiem, kā arī tiem tirgotājiem, kam rūp zaļāka tīrāka Latvija.

Jau kopš 2006.gada Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) katru gadu piešķir labākajiem Latvijas tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu uzņēmumu darbiniekiem tirdzniecības nozares apbalvojumus, un tradicionāli to dara Tirgotāju dienā.

Tirgotāju diena ir svarīgi svētki, jo viena trešdaļa no valstī nodarbināto strādā tirdzniecībā, un teju katrs iedzīvotājs ikdienā apmeklē kādu veikalu vai ēdināšanas iestādi. “Mūsu profesijā ir lielākais strādājošo skaits valstī,” uzsver LTA prezidents Henriks Danusēvičs, ”Pateicamies Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei par izpratni un atbalstu, katru gadu apsveicot nozares labākos. Cerams, ka jaunā Saeima novērtēs profesijas nozīmīgumu, un Tirgotāju diena kļūs arī par oficiāli atzīmējamo dienu un tiks ierakstīta kalendārā līdzās daudzām citām, būtiski mazskaitlīgākām profesijām.”

Nozarei arī ir liela ietekme uz vidi – viens no iemesliem ir dažādi preču iepakojumi, kas var nonākt dabā. Atsaucoties uz organizācijas GreenPeace jaunāko pētījumu, lielākie planētas piesārņotāji, kas rada visvairāk plastmasas atkritumu, ir globālie dzērienu ražotāji – Coca-Cola, PepsiCo un Nestle. Plastmasas patēriņa sekas ir manāmas arī Latvijā, veicinot vides piesārņojumu, dzīvnieku un jūras iemītnieku bojā eju, kā arī apdraudot cilvēka veselību.

“Tieši tirgotāji ir tie, kas spēj spert nozīmīgu soli pretī zaļākai Latvijai un videi draudzīgākiem iepirkšanās paradumiem – ne tikai piedāvājot iedzīvotājiem plašākas iespējas izvēlēties preces bez iepakojuma vai ievietotas dabīgas šķiedras iesaiņojumos, bet arī atteikties no plastmasas maisiņiem veikalos, aicinot pircējus lietot savu līdzpaņemto maisiņu, ko var lietot atkārtoti,” uzsver Zaļā josta pārstāve Laima Kubliņa.

LTA katru gadu piešķir labākajiem Latvijas tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu uzņēmumu darbiniekiem tirdzniecības nozares apbalvojumus. Šogad atzinības rakstus saņems 25 nozares pārstāvji, kā arī viens – videi draudzīgs uzņēmums. Atzinības rakstus pasniegs EM valsts sekretārs Ēriks Eglītis un LTA prezidents Henriks Danusēvičs. Apbalvošana norisināsies EM (Brīvības ielā 55, otrā stāva zālē) plkst. 13.

Leave a Comment