Dārza horoskops visām zodiaka zīmēm. Ko stādīt, kā iekārtot sapņu dārzu?

Auns

Auna dārzā ir daudz dažādu augu, ziedu un koku ar sarkanām ogām ziediem un lapām. Ģerānijas, sarkanās kļavas, akmensozoli ir laba izvēle šajā zīmē dzimušajiem. Auniem patīk arī dažādi ērkšķaini koki un augi, vilkābeles, dekoratīvās nātres, kaktusi.

Auni novērtē īpatnējas smaržas, viņu dārzā vieta atradīsies sinepēm, rozmarīnam, ķiplokiem un
apiņiem.

Taciņas Auna dārzā būs platas un taisnas, tās gluži vai izstaro dinamisku enerģiju. Segumam ieteicams izvēlēties sarkanos ķieģeļus vai raupju granti, kas arī liecina par Auna īpašo enerģiju.

Pārliecinies, lai dārzā ir pietiekami daudz plašu mauriņu dažādām spēlēm ārpus telpām.

Vērsis

Vērša dārzs ir bagātīgs, smaržīgs un plašs. Ideālā gadījumā Vērša dārzs ir vērsts pret dienvidrietumiem, un viena tā daļa ir pazemināta, lai saimnieks varētu justies pēc iespējas tuvāk zemei.

Vērša koki ir augļu koki: āboli, bumbieres un vīģes. Patiks arī pīlādži un cipreses. Vērša valdniece ir Venera, tāpēc viņa dārzā būs daudz smaržīgu ziedu, tostarp rozes, ceriņi un
puķuzirķi.

Garšaugu dārziņā atradīsiet skābenes, piparmētras, krustnagliņas.

Vērša dārzā iederas zemas, masīvas mēbeles ar ērtiem spilveniem, lai varētu atpūsties un ieturēt maltītes ārpus telpām.

Vērsis ir entuziastisks dārznieks, tāpēc noderēs arī šķūnītis dārza rīkiem, podiem un sēklām.

Dvīņi

Dvīņa dārzam jābūt vērstam uz austrumiem. Tā teritorijā ir daudz gaismas un gaisa, radīta plašuma un bezgalīgu iespēju sajūta.

No kokiem Dvīņi dod priekšroku dažādiem riekstiem, jo tie simbolizē smadzeņu spēku un iespējas. No garšaugiem izceļams anīss, ķimenes un pētersīļi, jo to nomierinošās īpašības pozitīvi iedarbojas uz Dvīņu nemierīgo dabu.

Ziedi ar atsvaidzinošu smaržu, piemēram, lavanda un maijpuķītes, ierosina Dvīņu bagāto iztēli.

Dvīņiem tīkami augi ar smalkām, ažūrām lapām, tostarp mirtes, papardes, asparāgi. Dvīņu dārzā jābūt ērtam koka šūpuļkrēslam, kurā guļot, iegremdēties iztēles pasaulē.

Vēzis

Vēža dārzs ir kluss un kontemplatīvs. Šīs oāzes centrālais punkts ir asimetrisks dīķis, uz kuru ved izlocītas taciņas. Šajā dārzā nav taisnu līniju un strikti apcirptu krūmu.

Mēness bērniem labāk patīk puķu dobes ar dabīgām kontūrām un zemu slīgstošas koku lapas, jo šāds iekārtojums atbilst šīs zīmes iekšējai prasībai pēc izsmalcinātības. Vēžiem tuvi ir sulām bagātie bērni, liepas, kļavas un valrieksti.

Vēžiem vistuvākie ir ziedi baltā krāsā, bet asi smaržojoši garšaugi tam nav piemēroti, tāpēc Vēzis drīzāk izraudzīsies verbēnu, salātus un kumelītes.

Ēnainās vietās atpūtai būs novietoti izliekti soliņi.

Lauva

Lauvas ideālais dārzs ir vērsts pret dienvidiem, lai to vienmēr apspīdētu dzīvinošie saules stari. Augi ar spilgti oranžiem un dzelteniem ziediem simbolizē šīs zīmes spēcīgo enerģiju, tāpēc dārzā, visticamāk, iederēsies lielas kliņģerīšu, saulespuķu un krešu dobes.

Lauvu neuztrauc pieneņu izraibināti mauriņi; to košās ziedu saulītes tikai vairo Lauvas enerģiju.
No kokiem Lauvām vistīkamākie ir citrusi – laimi, citroni un apelsīni. Ja klimats atļauj, patiks arī lauru koki. Garšaugu dārziņš leposies ar safrānu, ingveru un citiem As**sriti veicinošiem augiem. Protams, Lauvas migai piederas arī kārtīga kaķumētru skupsna.

Ugunskura vieta vai āra krāsniņa ir ideāls papildinājums šīs zīmes dārzam. Ja to izveidot nav iespējams, var izlīdzēties ar āra laterniņām.

Jaunava

Jaunavas dārzs parasti ir kārtīgs un strukturēts. Tam jābūt vērstam pret rietumiem. Jaunavas dārza lielais lepnums ir lieliski kopts mauriņš. Plašais, zaļais laukums stimulē šīs gudrās zīmes intelektu.

Zilas un dzeltenas puķes ar sīkiem ziediņiem atspoguļo Jaunavas rūpību pret detaļām. Vijolītes, cigoriņi, gundegas un cinnijas rosinās vizuālo iztēli.

Jaunavas cieši tic augu valsts ārstniecības līdzekļiem: tās dārzā atradīsi fenheli, piparmētras, kumelītes un citus ārstniecības augus.

Jaunavas vēlmei sakopot un konsolidēt enerģiju atbilst apaļas puķu dobes un dobēs sastādīti augi.
Apaļš metāla galds, ap kuru izvietoti krēsli ar apaļām atzveltnēm tā vien aicina Jaunavu atsēsties ar tasi tējas rūpīgi izraudzītu draugu mazajā pulciņā.

Svari

Ideālais Svaru dārzs ir skaistuma un izsmalcinātības pasaule. Koki un augi ar mazām un smalkām lapiņām ideāli iederas šajā vietā, jo to saskaršanās vējā rada skaistāko mūziku. Japānas kļavas, liepas, zīdkoki, dekoratīvie zāļaugi un papardes veidos Svariem tīkamu ainavu.

Ziediem jāpiesaista bites, tauriņi un putni, jo Svariem ļoti patīk visi šie spārnaiņi. Cinnijas, mežvīteņi un piensulas augi labi kalpos to piesaistīšanai no kilometriem tālas apkaimes.

No puķēm Svari izvēlas smaržīgus augus, piemēram, puķuzirņus, vijolītes un puķu tabaku.

Pēdējo pieskārienu dārzam piešķirs gracioza statuja vai mirdzoša marmora lode, jo līdzsvarotos Svarus vienlīdz valdzina dabas un cilvēka radīts skaistums.

Skorpions

Skorpiona dārzam jābūt vērstam pret ziemeļiem, tāpēc tā būs mierpilna, ēnaina oāze. Tajā labi jutīsies krūkļi un dzeloņplūmes, kas jau vēsturiski saistītas ar šo horoskopa zīmi.

Skorpioniem tuva ir drāma, tāpēc patiks tulpes un īrisi tumšos toņos, krāšņas dālijas un krizantēmas. Radītais iespaids, protams, atsauks atmiņā Adamsu ģimeni, un tieši to Skorpions vēlas!

Mežvīteņi un citi vīteņaugi rosina šīs noslēpumainās zīmes iztēli. Protams, vajadzīgs arī ūdens, piemēram, putnu baseins vai strūklaka.

Skorpiona zīmes garšaugi jau vēsturiski ir baziliks un asā nātre. Līkumotas taciņas un ziņkārīgo acīm apslēptas lapenes sniegs vislabāko atpūtu Skorpiona noslēpumus mīlošajai dabai.

Strēlnieks

Strēlnieka dārzs ir vieta dižai augšanai un plaukšanai. Šai dārzā ir daudz augstu koku, kuplu puķu un leknu augu. Dzīvžogi ir apcirpti taisnās līnijās un tiek regulāri kopti, lai saglabātu dārza enerģiju dzirksteļojošu un enerģisku.

Strēlnieka dārzā labi iederas dažādi dekoratīvi aizslietņi, koka vārtiņi un ziedu sienas, jo šie elementi liek pacelt acis uz augšu.

Strēlnieki ir vizionāri un vēlas oāzi, kas liecina par bezgalīgām iespējām. Viņi dod priekšroku kokiem ar taisniem, augstiem stumbriem, piemēram, alkšņiem, bērziem un platānām. Viņiem tīk dažādi purpurkrāsas ziedi, piemēram, anemones un īrisi.

No ārstniecības augiem Strēlnieki izvēlas salviju un zeltpīpenes, jo tie sasaucas ar viņu neparasto intelektu. Dārzu papildina ērti koka krēsli un gari piknika galdi, kur ieturēt maltītes draugu lokā.

Mežāzis

Ideālais Mežāža dārzs ir formāls, bet ērts. Šī ultrapraktiskā zīme labprāt atstāj daļu zemes sakņu dārzam. Mežāža sirdij tuvas ir klasiskas puķes, piemēram, krizantēmas un puansetijas.

Mežāzis ir zīme, kas simbolizē lēnu un pamatīgu augšanu, iespējams, tāpēc tam tuvi ir ozoli un japāņu priedes.

Korekts, akmens plātnēm izklāts iekšpagalms perfekti atbilst Mežāža vēlmēm pēc vietas brīvā laika pavadīšanai. Vērts izvēlēties taisnstūrveida galdu ar četriem ērtiem krēsliem, bet košumam netālu novietot podus ar krāsainām atraitnītēm vai Āfrikas vijolītēm.

Mežāzim patiks visi ārstniecības augi, kas veicina kaulu stiprumu un veselību.

Ūdensvīrs

Ūdensvīra dārzam noteikti būs neparasts dizains. Tajā nav daudz augu, bet tas vienalga ir skaists – šajā zīmē dzimušie cieši tic principam “mazāk ir vairāk.” Ūdensvīram patīk koki ar sudrabotām lapām.

Ūdensvīri ir slaveni ar savu neparasto gaumi, tāpēc viņi var izveidot arī ziediem piemērotu siltumnīcu, piemēram, orhidejām.

Viņu dārza robežas ir tik plūstošas, cik vien iespējams. Gremdējoties dabas skaistumā, viņi attīsta savas neparastās idejas. Taciņas vēlams izlikt ar apaļiem, baltiem oļiem, kas gluži kā balts audekls ļaus atspoguļoties saimnieka dižajām idejām. Ūdensvīriem patīk arī interesantās formās apcirpti zaļie krūmi un koki.

Ūdensvīra garšaugu dārziņā goda vieta tiks piešķirta pipariem un čili, jo tie ļauj saasināt visas izjūtas.

Zivis

Zivju zīmē dzimušie dārzu iekārto līdzīgu savai sapņu pasaulei. Goda vietā, protams, atradīsies bagātīgs dīķis zelta karpām un citām zivīm. Ūdensrozes bieži tiek saistītas tieši ar Zivīm, tāpēc to netrūkst arī šajā dārzā. Zivīm patīk arī ziedi ar maigu smaržu, piemēram, frēzijas un ceriņi.

Dārzu norobežo sēru vītolu audzes. Dārza līnijas mīkstina sūna un augi, kas mudina ļauties krāšņiem sapņiem, piemēram, mimoza.

Izvītās taciņas bieži klāj zāle; rodas sajūta, ka staigā pa mīkstu paklāju. Dārzu no ziņkārīgām
acīm sargā necaurskatāms dzīvžogs, jo tā galvenais mērķis – sniegt īpašniekam patvērumu no aukstās, nežēlīgās ārējās pasaules.

la.lv

Leave a Comment