Datorspēļu sieviešu varones pavisam jaunā, neredzētā veidolā!

Mūsu laikos datorspēles tiek radītas ar maksimālu līdzību reālajai pasaulei. Vide, apstākļi un situācijas ir gandrīz “mats matā”, kā reālajā dzīvē, izņemot sieviešu ķermeņi. Milzīgā industrija vēl joprojām pieturas pie tā, ka sievietes ķermenis ir grafiski jāuzlabo, radot nereālas iedomas cilvēku prātos. Tiek rādīts tāds ķermenis, kuru reāli nemaz nevar iegūt.

video game2

Tāpēc interneta mājaslapa, bulimia.com, kura cīnās ar ēšanas traucējumiem, ir izveidojusi kampaņu, kuras laikā tika radīti ķermeņi, kas ir daudz atbilstoši reālajām sieviešu ķermeņu aprisēm. Interneta vietnes darbinieki pievērš uzmanību arī tam, ka atšķirība ir tik labi manāma, jo lielākoties sieviešu kārtas varonēm bieži vien apģērbs ir ļoti niecīgs.

video game3

“Šādas datorspēles ir ļoti neveselīgas bērnam, jo jaunie cilvēki, it īpaši jaunās meitenes, kuras spēlē datorspēles, redz, ka sievietes ir tik tievas un viņām ir tik maz apģērba, pieņemot to kā normu, kā būtu jāizskatās sievietes ķermenim, kas pēc tam atbalsojas viņas uzvedībā un uztverē.”

video game 4

Avots: i100.independent.co.uk

Leave a Comment