Daudzus šokējusi telefonsaruna, kuras laikā sieviete aicina Iz**rot Ukraiņu sievietes; lūk, detaļas!

Daudzus šokējusi telefonsaruna, kuras laikā kāda Krievijas karavīra sieva aicina vīru Iz**rot ukraiņu sievietes. Šo sarunu pārtvēris un publiskojis Ukrainas drošības dienests Служба безпеки України, bet Radio Svoboda – Радио Свобода žurnālisti vēlāk veikuši izpēti, noskaidrojot ne tikai abu runātāju personības un sazinoties ar viņiem, bet arī veicot balss autentifikāciju, kas apliecina – ieraksts ir īsts.

Sieva: – Tu tur Iz**ro ukraiņu sievietes, ja… Tikai man gan neko nestāsti. Saprati! (Smejas)
Vīrs: – Iz**rot, bet tev neko neteikt?
Sieva: – Jā. Tā, lai es neko neuzzinu. Bet kas? (Smejas)
Vīrs: – Drīkst, ja?
Sieva: – Jā, atļauju. Tikai izsargājies!
Vīrs: – Labi.

Noskaidrots, ka runātāji ir Krievijas 108. gvardes desanta trieciena pulka karavīrs Romans Bikovskis un viņa sieva Olga. Bikovskis aprīlī, kad notikusi saruna, atradies Hersonas apgabalā Ukrainā, bet vēlāk ievainots un pārvests uz Slim**cu Sevastapolē, Krimā, raksta Latvijas avīze.

Abi aktīvi izmanto sociālos tīklus, tāpēc žurnālistiem nav bijis grūti uzzināt daudzus detalizētus faktus par viņiem. Piemēram, to, ka abi dzimuši Orlā, Krievijā, bet 2016. gadā pārcēlušies uz Krievijas anektēto Krimas pussalu un pašlaik tur dzīvo Feodosijas pilsētā, ģimenē ir 4 gadus vecs dēls.

Radio “Svoboda” žurnālists piezvanījis Olgai, kura sākumā apstirpinājusi, ka vīrs bijis Ukrainā, bet pašlaik jau ārstējas Slim**cā, taču, izdzirdot jautājumus par savu aicinājumu Iz**rot ukraiņu sievietes, tūlīt pat pārtraukusi sarunu, raksta Latvijas avīze.

Savukārt Romans Bikovskis žurnālistam mēģinājis taisnoties, ka balss nepieder viņam un viņš to nav teicis, lai gan zināms, ka tā ir patiesība.

COMMENTS

Leave a Comment