Dažas lietas, kuras tu regulāri izmanto var kaitēt tavai intīmajai Vese***ai

Arī pārlieku lielas higiēnas ievērošana var skādēt maksts Vese***ai.

Lielākais mīts, kas saistīts ar sievietes intīmo zonu ir tas, ka tā jāmazgā ar šampūnu. Ja arī tu tā dari, nekavējoties pārtrauc! Eksperti apgalvo, ka šampūna izmantošana var izraisīt iekaisumu un dažādu sēnīšu infekciju rašanos. Maksts mazgāšanai izmanto tikai un vienīgi ūdeni.

Higiēnisko pakešu un tamponu lietošana katru dienu var izraisīt infekciju

Realitātē tev nav katru dienu jāizmanto paketes vai tamponi. Ginekologi ir vienprātīgi apgalvo, ka pastāvīga šo higiēnas produktu izmantošana nav laba makstij un var izraisīt dažādas infekcijas.

Pieguļošas bikses var izraisīt sēnīšu infekcijas

Apspīlētas bikses neļauj makstij elpot. Izvēlies platākas bikses ciešo vietā. Vēl viena lieta, kas nav laba ir apakšveļa, kas izgatavota no sintētiskajiem materiāliem. Vienmēr izvēlies kokvilnu!

Maksts Vese***a ir īpaši apdraudēta tieši vasarā. Neatstāj uz ķermeņa slapju peldkostīmu, jo tas var izraisīt sēnīšu infekcijas un niezi.

Probiotiķi ir labi tavai intīmajai Vese***ai

Izvairīšanās no piena produktu lietošanas uzturā nav laba, it īpaši tad, ja esi sieviete. Labās baktērijas, kas sastopamas kefīrā un jogurtā palīdz saglabāt dabīgo maksts mikrofloru. Ja lieto antibiotikas, ir īpaši ieteicams lietot šos produktus uzturā regulāri.

Neizmanto pārāk daudz veļas pulvera un mīkstinātāja mazgājot veļu

Lai arī veļas pulveris un mīkstinātājs padara veļu smaržīgu, tie nav labi tavai intīmajai zonai. Tie var izraisīt kairinājumu maksts zonā, tādēļ ir svarīgi izmantot hipoalerģiskus veļas mīkstinātājus, kas ir labi jutīgai ādai.

Avots: www.womendailymagazine.com

Leave a Comment