Dažādu suņu šķirņu vidējais dzīves ilgums un to ietekmējošie faktori

Runājot par veterinārārstiem. Regulāras pārbaudes un savlaicīga slimību ārstēšana noteikti pagarinās suņa mūžu. Jāpievērš uzmanība visam, arī parazītu parādīšanās novēršanai un pat zobu tīrīšanai.

Vēl viens svarīgs aspekts ir dzīvnieka psiholoģiskais stāvoklis. Suņa dzīves ilgums lielā mērā ir atkarīgs no tā, ar kādām emocijām tā eksistence ir piepildīta. Ja veltīsiet savam mājdzīvniekam pietiekami daudz laika un uzmanības, viņš dzīvos ilgu un laimīgu dzīvi. Jūs nevarat ignorēt mīluli un atstāt viņu vienu ilgu laiku.

Dažādu suņu šķirņu paredzamais dzīves ilgums

Saskaņā ar statistiku, bezšķirnes suņi vidēji dzīvo ilgāk nekā tīršķirnes suņi. Tas ir saistīts ar faktu, ka, kā likums, piedzimuši dabiskos apstākļos, izdzīvo tikai spēcīgākie kucēni. Notiek dabiskā atlase, un dzīve uz ielas kļūst par īstu pārbaudījumu augošiem suņiem.

Kā jau teicu, lielo šķirņu suņi dzīvo daudz mazāk nekā to mazie līdzinieki. Tātad franču mastifa, dogu, senbernāra un īru vilku suņa mūžs ir ierobežots līdz 8-10 gadiem. Un korgi, šicu, buldogs, bīgls, pūdelis, retrīvers, haskijs un mopsis atkarībā no šķirnes var dzīvot līdz 8-16 gadiem.

Lasi arī: Nākamreiz, kad dosieties garām ziedu veikalam, noteikti iegādājieties šo maģisko augu

Mazākās šķirnes suņu vidū tiek uzskatītas par īstiem simtgadniekiem. Piemēram, rotaļu pūdeļi un takši dzīvo vidēji 14–20 gadus, bet Džeka Rasela terjers – 16–20 gadus.

Pirms iegūstat pūkaino draugu, jums jānoskaidro, cik gadus dzīvo suņi. Taču konkrētas šķirnes dzīves ilgums nedrīkst būt noteicošais faktors dzīvnieka izvēlē. Izvēlies ar sirdi un atceries, ka patversmēs dzīvojošie bezpajumtnieki nav sliktāki par suņiem, no kuriem audzētāji pelna naudu.

Leave a Comment