Dažādu suņu šķirņu vidējais dzīves ilgums un to ietekmējošie faktori

Vai jūs zināt, cik gadus dzīvo suņi? Ir ļoti svarīgi to saprast, ja gatavojaties iegādāties savu četrkājaino draugu. Vidējais suņu dzīves ilgums ir 10-13 gadi. Šajā gadījumā daudz kas ir atkarīgs no dzīvnieka šķirnes un daudziem citiem faktoriem. Tā, piemēram, jauktie var dzīvot no 15 līdz 20 gadiem.

Šajā rakstā es detalizēti pastāstīšu par to, kas tieši ietekmē četrkājaino mīluļu dzīves ilgumu. Padalīšos arī ar informāciju, cik gadus dzīvo konkrētas suņu šķirnes.

Cik gadus dzīvo suņi

Ne velti atcerējos šķirnes suņus, jo tāds suns dzīvo pie maniem vecākiem. Viņam jau ir pāri 15 gadiem, bet viņš joprojām izskatās ļoti svaigs un jauns. Tīrasiņu suņu vēsture bieži attīstās atšķirīgi. Daudzi no viņiem ir pakļauti dažādām slimībām. Piemēram, mopšiem tie ir saistīti ar elpošanas ceļiem.

Tāpēc, izvēloties suni, jums ir jāizsver plusi un mīnusi, nevis jāskrien pie pirmā audzētāja, kurš uzrodas, meklējot modernu šķirni. Iegūt suni nozīmē uzņemties milzīgu atbildību nākamajiem 10-13 gadiem. Paturiet šo domu prātā, izvēloties mīluli.

Kas ietekmē suņa dzīves ilgumu

Suņa dzīves ilgumu ietekmē daudzi faktori. Piemēram, viens no tiem ir dzīvnieka izmērs. Tātad, jo mazāks tas ir, jo lielāka iespēja, ka mājdzīvnieks dzīvos ilgāk. Domāju, ka manu vecāku suņa gadījumā šim faktoram bija liela nozīme.

Liela nozīme ir arī mājdzīvnieka iedzimtībai. Ja vēlaties iegūt tīršķirnes kucēnu, visu viņa ciltsrakstu varat uzzināt pie audzētāja. Ja selekcionāram šādas informācijas nav, labāk ar viņu nesazināties vispār. Ja nolemsi paņemt četrkājaino draugu no patversmes, esi gatavs, ka diez vai kaut ko uzzināsi par viņa pagātni un tuviniekiem.

Suņa dzimums ietekmē arī viņa dzīves ilgumu. Tas jo īpaši attiecas uz vienas šķirnes pārstāvjiem. Piemēram, zēni mēdz dzīvot 2-3 gadus mazāk nekā meitenes.

Svarīga loma dzīves ilguma jautājumā ir dzīvnieka fiziskajai aktivitātei. Sunim ir jādod pietiekami daudz laika, pastaigājoties un spēlējot ar to āra un izglītojošas spēles. Tas viss labvēlīgi ietekmē mājdzīvnieka veselību un pagarina tā dzīvi.

Noteikti izpētiet sava suņa šķirnes īpašības, lai precīzi saprastu, kā jums ar to jāpavada laiks. Vislabāk to darīt pirms dzīvnieka iegādes. Un, ja jūtat, ka ar suni netiekat galā, meklējiet palīdzību pie kinologa. Turklāt par šo tēmu ir daudz noderīgas literatūras.

Lasi arī: Meitenīte pazuda lidmašīnā lidojuma laikā, drīz vien nabaga māte uzzināja patiesību

Nākamais svarīgais faktors ir pārdomāts veselīgs uzturs. Jūs nevarat barot suni ar ko pagadās, cerot, ka tas nekādā veidā neietekmēs tā stāvokli. Ja jūsu mājā ir parādījies četrkājainais draugs, noteikti konsultējieties ar veterinārārstu par viņa uzturu. Mājdzīvnieks var ēst dažādus ēdienus. Taču tajā jāiekļauj visi Vese***ai nepieciešamie vitamīni, makro un mikroelementi.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment