Desmit miega pozas, kas daudz pastāsta par cilvēka raksturu

1. Uz muguras

Kā likums, šādā pozā cilvēks ir visnotaļ atslābināts. Poza liecina: cilvēks ir pārliecināts par sevi un psiholoģiski spēcīgs. Šādi cilvēki ērti iejūtas ikvienā dzīves situācijā, vienmēr gatavi saņemt jaunu informāciju un veidot jaunas pazīšanās.

Tomēr jāpiesargās, lai pārliecinātība par sevi nepāraugtu liekā pašamierinātībā. Par to savukārt liecina, ja cilvēks guļot tikpat kā neizvēlas citas pozas un gultā aizņem pārāk lielu vietu: plati izpleš rokas un kājas, cenšoties aizņemt pēc iespējas lielāku “dzīves telpu”.

2. Embrija poza

Šādā pozā cilvēks guļ uz sāniem, kājas saliektas un pievilktas pie vēdera, savukārt pats gulētājs apkampis segu vai pats sevi, ierāvies gultas tālākajā stūrītī vai pie sienas. Šī poza liecina, ka cilvēks baidās no reālās dzīves un nevēlas piedalīties notikumos – dzīve it kā paiet kaut kur paralēli.

Šiem cilvēkiem ir izteikta prasība pēc līdera, aizbildņa vai aizstāvja, kas pasargās no dzīves grūtībām. Ja šī ir tava iemīļotā poza, centies padomāt, kā varētu uzņemties vairāk atbildības par savu dzīvi!

3. Uz vēdera

Poza, kurā cilvēks guļ uz vēdera un it kā cenšas “apskaut gultu”. Rokas, kā likums, atrodas uz spilvena vai gar sāniem, kājas nav piespiestas, drīzāk pretēji. Cilvēks, kurš guļ šādā pozā, cenšas kontrolēt savu dzīvi un patstāvīgi pieņemt visus svarīgākos lēmumus.
Viņam arī ir grūti uzklausīt kritiku, jo viņš uzskata visas savas darbības un lēmumus kā vienīgos pareizos. Šāda poza var liecināt par pārāk lielu spītību mērķa sasniegšanā, kā arī sīkumainību.

4. Uz sāniem

Šī miega poza nedaudz līdzinās embrija pozai, bet ir stipri atbrīvotāka. Rokas un kājas ir izstieptas, bet var būt arī viegli saliektas. Kā likums, tā atšķiras ar brīvāku ķermeņa stāvokli.

Cilvēki, kas parasti guļ uz sāniem šādā pozā, parasti ir labi analītiķi, mierīgi un uzticami. Viņi samērā viegli piemērojas visām dzīves situācijām un viegli pārcieš jebkuras grūtības, lai gan viņiem nepiemīt milzīgs psiholoģisks spēks vai kādas īpašas iezīmes.

5. Gārņa poza

Ļoti līdzīga iepriekšējai, cilvēks saliek rokas zem galvas, vienu kāju izstiepj, bet otru saliec un pievelk sev klāt. Parasti taisni izstieptā kāja liecina par to, ka cilvēkam ir aktīvs dzīvesveids, bet saliektā liecina par pretējo. Tāpēc visumā šiem cilvēkiem ir neprognozējams raksturs, svārstīgs garastāvoklis, viegli padodas emocijām. Ja saliektā kāja nosedz dzimumorgānus, cilvēks neatveras seksā, bet, ja saliekta ir apakšējā kāja, gulošais ir seksuāli atbrīvots.

6. Kareivja poza

Vēl cita gulēšanas poza atgādina kareivi, kurš izstiepies miera stājā. Cilvēks guļ uz muguras, rokas un kājas taisni izstiepis. Tāda poza raksturīga cilvēkiem ar līdzsvarotu psihi, kuri precīzi zina, ko vēlas no dzīves. Kā likums, viņi sev uzstāda paaugstinātas prasības, sadzīvē ir akurāti, pret citiem – atbildīgi.

7. Krusteniskā poza

Par krustenisko sauc pozu, kurā cilvēks vienu roku paceļ, bet otru nolaiž, vienu kāju saliec, bet otru tur gandrīz taisni, tikai nedaudz ieliecot celī. Gulošais atgādina skrējēju. Šādu cilvēku raksturs ir visai nesavākts, viņš var nokavēt pat svarīgus pasākumus, ar viņu nevar rēķināties, bet viņa kaprīzes ir vērstas uz savu egoistisko vēlmju piepildījumu. Raksturīgi nesasniegt mērķus un ziedot citu intereses savā labā.

8. Zirneklis un varde

Zirnekļa pozā uz muguras gulošais cilvēks saliec izstieptās rokas un kājas. Šī poza ir apgriezti līdzīga tai, kā cilvēks guļ uz vēdera. Zirnekļa pozā gulošais viegli samierinās ar visām dzīves norisēm un necenšas to izmainīt, bet tas, kurš dod priekšroku vardes pozai, ir vēl pasīvāks.

Šie cilvēki ir labsirdīgi, ar viņiem viegli manipulēt. Pat piedzīvojot vilšanos un maldināšanu, šādi cilvēki nezaudē uzticēšanos citiem. Viņiem vajadzīga kontrole un rūpes, viņi ir nepraktiski un nespējīgi pielāgoties.

9. Filozofa poza

Tā sauktajā filozofa pozā uz muguras gulošais cilvēks saliec rokas un saliek tās zem galvas, bet kājas sakrusto. Šim cilvēkam patīk izdarīt spriedumus un prātot, tomēr viņš ir arī viegli ievainojams. Var būt problēmas attiecībās ar pretējo dzimumu, bet parastas sadzīves situācijas viņš mēdz sarežģīt.

Līdzīga poza var būt uz vēdera, seju pavēršot vai nu pa labi, vai pa kreisi. Rokas balsta galvu vai atrodas zem spilvena. Šādi cilvēki ir jutīgi, viņi ir arī praktiski un kautrīgi. Viņiem ir grūti pieņemt lēmumus, viņi bieži maina dzīves uzskatus. Ja cilvēks tiecas vienu roku likt virs galvas, bet gultā tiecas ieņemt diagonālu pozīciju, viņš atrodas savas vietas meklējumos dzīvē.

10. Rāpojošā poza

Poza, kurā cilvēks guļ uz vēdera, vienu roku palicis zem vaiga, bet otru izstiepis. Arī kājas novietotas atšķirīgi, viena saliekta, otra iztaisnota. Tāds stāvoklis liecina par noslēgtu raksturu vai tieksmi pielāgoties dzīves apstākļiem. No otras puses, šāds cilvēks ir samērā patmīlīgs un iedomīgs.

Avots:

aLA

Leave a Comment