Diēta un atslodzes dienas. Galvenais – nekrīti galējībās!

dieta

Sliktākajā gadījumā var atļauties 1-2 dienas ilgu badošanos vai atslodzes monodienas, kad uzturā lieto tikai augļus, dārzeņu salātus vai skābpiena produktus. Atbrīvoties no svētkos apēsto trekno un saldo ēdienu sekām var, uz laiku pārejot tikai uz augu valsts produktiem.

Lasi arī: Vai vēl atceries Rūtu no Vella kalpiem? Lūk kā viņa izskatās tagad

Lielisks palīgs organisma atveseļošanā vienmēr bijušas sulas, bet ziemas laikā īpaši aktuālas ir citrusaugļu – apelsīnu, mandarīnu un greipfrūtu sulas, kam pievienota citronu sula. Tās dod organismam vitamīnus un mikroelementus, kuras organisms svētku dienās aktīvi iztērējis. Turklāt citrusaugļi teicami attīra un atveseļo As**svadus, kas pēc svētkiem ir viena no visaktuālākajām problēmām. Protams, citrusaugļu sulas var dzert tikai tie, kam nav paaugstināts kuņģa sulas skābes līmenis, kuņģa čūla vai alerģija. Pārējiem nāksies piemeklēt maigākus līdzekļus, piemēram, saldo ābolu sulu, pievienojot tai pāris karotes burkānu sulas. Teicama organismam ir arī ķirbju sula, kuru var dzert saldinātu ar medu. Šis maisījums dos atbalstu sirdij un nervu sistēmai.

Pilnībā atteikties no taukiem nevajadzētu, bet par sliktu šķīstošajiem taukiem (tādiem kā margarīns un aitas tauki), kā arī dažādām mākslīgas izcelsmes piedevām piesātinātām majonēzēm – jāaizmirst. Toties tējkarotīte nerafinētās augu eļļas vai liess krējums, pievienots dārzeņu salātiem vai biezputrai, būs īsti laikā. Tas palīdzēs uzsūkties daudziem organismam vajadzīgiem taukos šķīstošiem vitamīniem, piemēram, vitamīnam A. Bet atjaunot minerālu līdzsvaru palīdzēs skābētie kāposti.

Tie, kam nosacīti vienmuļš ēdiens nekādi nav pieņemams, ieteicams dalītā uztura princips – neēst gaļu ar kartupeļiem, bet ar zaļumiem vai zaļajiem dārzeņiem. Putras jāvāra nevis pienā, bet ūdenī, savukārt augļiem (arī pienam) jāiedala atsevišķa ēdienreize.

Leave a Comment