Drosmīgai meitenei tiek amputēta kāja, un tā bija viņas vēlēšanās – uzzini, kāpēc!

Tija Leija atradās ļoti trakā stāvoklī – viņas āda uz kājas bija pilnībā sabojāta, jo uz tās atradās vairāki tūkstoši izaugumu. 

Tija slimo ar neirofibromatozes pirmo tipu, tādēļ arī šie izaugumi bija apņēmuši viņas kāju. 

Jau kopš 7 gadu vecuma viņa lūdzas ārstiem, lai viņas kāja tiktu amputēta – un tagad, kad ārsti aiz viņas ceļa bija atraduši ļaundabīgu audzēju, viņas vēlēšanās tika piepildīta. 

“Es ārstiem lūdzu amputēt savu kāju, jo es nevarēju izturēt, kā tā izskatās lielo izaugumu dēļ,” saka Tija. Kad viņa bija kļuvusi par pusaudzi, viņai sāka šķist, ka viņa ir neglīta. “Vairākas reizes viņa tika apcelta savas kājas dēļ,” saka Tijas mamma. 

Ār*ti visu laiku apgalvoja, ka kājas noņemšana nav pareizā opcija, tomēr viņu domas mainījās, kad tika atrast ļaundabīgais audzējs. 

Tijai jau no 3 gadu vecuma staigāšana ir sagādājusi grūtības. Tie bija vairāki tūkstoši izaugumu, kas padarīja viņas kāju masīvu. 

Tia-Leigh (1)

Pirms operācijas ģimene par Tiju bija satraukusies vairāk, nekā pati meitene. Tija vēl arī smējusies kopā ar ārstu, pirms anestēzijas saņemšanas. Tikai īsu laiku pēc operācijas meitenei gribējies raudāt, tomēr viņa teikusi, ka to nekādā gadījumā nenožēlo. 

Tomēr ģimene vienmēr pret Tiju ir izturējusies kā pret pilnīgi normālu bērnu, viņas Sli**ba nekad nav bijis kas tāds, kas liktu uz viņu skatīties caur citām acīm, bet ir citas lietas, kas ģimenei rada raizes:

Šī Sli**ba ir ģenētiska – tā var iedzimt, tieši tādēļ Tija jau būdama tikai 13 gadus jauna skaidri zina, ka viņa savu bērnu adoptēs, nevis ieņems pati. 

Un tas nav vienīgais, ar ko Tijai nācies saskarties – kopš 15 mēnešu vecuma viņa ir akla ar vienu aci. 9 gadu vecumā viņas otrās acs nervam izauga audzējs – ārsti ir pārsteigti, kā viņa vispār vēl ir spējīga redzēt. Brīnumbērns!

Avots: www.mirror.co.uk

 

Leave a Comment