Diētiskais baklažānu ēdiens
SASTĀVDAĻAS:
- 1 vidējs baklažāns
- ½ tēj. k. sāls
- svaigs baziliks
- 1 ēd. k. augu eļļas
- 1 glāze sarīvēta siera ar zemu tauku saturu
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 liels tomāts
- ½ tēj. k. garšvielu maisījuma
PAGATAVOŠANA
- Baklažānu nomazgājiet un nogrieziet tam galus. Sagrieziet 1 cm biezās ripiņās, ievietojiet tās uz pāris minūtēm sālsūdenī, lai atbrīvotos no rūgtuma.
- Izņemiet baklažānus no ūdens un nosusiniet tos ar papīra dvieļiem. Tikmēr uzkarsējiet krāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Ķiplokus sasmalciniet un cepiet augu eļļā uz pannas.
- Tad ķiplokiem pievienojiet sasmalcinātu baziliku, mazos gabaliņos sagrieztu tomātu un sautējiet līdz gatavs.
- Lieciet baklažāna šķēlītes uz cepamās virsmas, apberiet ar provansas garšvielām un cepiet 20 minūtes.
- Pēc 20 minūtēm izņemiet baklažānus no cepeškrāsns, klājiet tiem virsū tomātu maisījumu un tad pa virsu vēl sarīvēto sieru. Lieciet atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.
Gala rezultātā iegūsiet ļoti garšīgas baklažānu piciņas ar kraukšķīgu siera kārtiņu. Kurš teica, ka diētiski ēdieni nevar būt ļoti garšīgi?
Labu apetīti! Dalieties šajā rakstā arī ar citiem!