Es stādu ķiplokus septembrī, lai izaudzētu dūres lieluma galviņas

Augsne ķiplokiem

Ķiploku dobei jābūt atsevišķai, un augsnei jābūt līdzenai, lai pavasarī kušanas ūdens neuzkavētos zemē kopā ar stādiem. Ķiplokus var stādīt vienā dobē ar zemenēm, šie augi labi sadzīvo. Augsne ir jāuzrok un jāatbrīvo. Pirms ķiploku stādīšanas augsnē pievienojiet kompostu. Ar to zemei ​​vajadzētu palikt stabilai 21 dienu. Tas ir nepieciešams vienmērīgai komposta un mikroorganismu izplatīšanai visā augsnē.

Stādu barošana

Ķiploku augšanas laikā tas netiek barots ar minerālmēsliem, bet tikai laistīts ar ūdeni. Tāpēc pirms stādu stādīšanas augsnei jāpievieno koksnes pelni, lai pabarotu ķiplokus. Uz 1 kvadrātmetru ķiploku dobes vajag 1/3 no 10 litru pelnu spaiņa. Pelni ir organisks mēslojums, kas ļauj audzēt ķiplokus, neizmantojot ķīmiskas vielas. Pelni satur kāliju un fosforu, tos viegli uzsūc stādi, palielinās ķiploku raža.

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: kādu sagaida neveiksmes, bet citam tieši pretēji – smaidīs finansiālā veiksme

Lasi arī: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: savu pozīciju nostiprināšana sniegs jaunas iespējas tuvākajā nākotnē.

Ķiplokus var stādīt dobēs, kur iepriekš auga cukini, baklažāni, paprika, ķirbji vai graudu kultūras. Pirms stādīšanas ir svarīgi sagatavot pašus stādus. Sadaliet ķiploku galvu daiviņās un atbrīvojieties no mazām vai bojātām daļiņām. Dienu pirms stādīšanas apstrādājiet ķiplokus ar kaitēkļu atbaidīšanas līdzekli.

Ķiplokus stāda 30 cm attālumā starp rindām un 15 cm attālumā viens no otra starp daiviņām. Ķiploku daiviņas jāpadziļina augsnē par 2 cm.Kad gaisa temperatūra noslīd zem nulles, tad ķiplokus var apsegt.

Ja ķiplokus stādīsiet pareizi, raža būs lieliska. Vislabāk iesakņojas un nes augļus ziemcietīgi violeti svītraini ķiploki . Pārliecinieties, vai daiviņas ir aptuveni vienāda izmēra. Kādas ķiploku šķirnes jūs stādāt savās dobēs?

Leave a Comment