Es stādu ķiplokus septembrī, lai izaudzētu dūres lieluma galviņas

Rudens ir laiks, kad sagatavot dobes ziemas ķiplokiem. Dārznieki saka, ka ķiplokus vajadzētu stādīt 30 dienas pirms aukstā laika iestāšanās. Bet ļoti svarīgi ir nepalaist garām atdzišanas brīdi, jo labība neizdīgst. Šodien mēs jums pateiksim, kad stādīt ziemas ķiplokus un kā sagatavot dobes to veiksmīgai stādīšanai.

Ir divu veidu ķiploki: ziemas un pavasara. Ziemas ķiplokiem ir īsāks glabāšanas laiks, taču tie ir ziemcietīgi. Tāpēc to stāda agrā rudenī un novāc vasaras vidū. Pavasara radinieks tiek uzglabāts ilgāk, bet ziemu nepārdzīvo, tāpēc to stāda pavasarī un novāc vasaras beigās.

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: kādu sagaida neveiksmes, bet citam tieši pretēji – smaidīs finansiālā veiksme

Lasi arī: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: savu pozīciju nostiprināšana sniegs jaunas iespējas tuvākajā nākotnē.

Kad stādīt ziemas ķiplokus

Ziemas ķiplokus vajadzētu stādīt jau septembrī, ja gaisa temperatūra strauji pazeminās. Tas viss ir atkarīgs no laika apstākļiem. Temperatūrā zem 10 grādiem ar atzīmi + ķiplokiem ir laiks pielāgoties salam un vieglāk paciest aukstu laiku. Jau no 10.–20. septembrim var sākt gatavot augsni ķiploku stādīšanai.

Leave a Comment