Zemeņu pārstādīšana septembrī, lai vasarā nav jāsatraucas par ražu

Kā iestādīt zemenes rudenī, lai tās labi iesakņotos un iepriecinātu jūs ar vēlamo ražu pavasarī? Šis jautājums satrauc daudzus vasarnīcu iedzīvotājus, un mēs centīsimies uz to atbildēt.

Zemeņu stādījumi jāatjauno vismaz reizi 3-4 gados. Bet, ja jūs stādīsiet krūmus pavasarī, vasarā joprojām nebūs ogu. Galu galā jaunie augi uzreiz nesāk nest augļus un nerada pilnu ražu.

Tāpēc dārza zemenes labāk stādīt augustā vai septembra sākumā. Pieredzējuši dārznieki apgalvo, ka to var izdarīt līdz 15. datumam. Stādīšana vēlāk neļaus augiem iesakņoties. Tā rezultātā stiprā salnā viņi var nosalt.

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: kādu sagaida neveiksmes, bet citam tieši pretēji – smaidīs finansiālā veiksme

Lasi arī: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: savu pozīciju nostiprināšana sniegs jaunas iespējas tuvākajā nākotnē.

Labākie zemeņu priekšteči ir sīpoli, dilles, pētersīļi un burkāni. Nav vēlams zemenes stādīt dobēs, kur iepriekš auguši baklažāni, gurķi, paprika, kāposti un kartupeļi. Šo augu slimības var pāriet uz zemenēm.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment