Finanšu ministrs piedalīsies Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda gada sanāksmē Vašingtonā

No 14. līdz 20. oktobrim finanšu ministrs Jānis Reirs piedalīsies Pasaules Bankas Grupas (PBG) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku gada sanāksmē Vašingtonā, ASV. Vizītes ietvaros ministram plānota arī tikšanās ar ASV Valsts kases sekretāra vietnieku terorisma finansēšanas jautājumos Māršalu Billingsliju (Marshall Billingslea).

“Esam sagatavojuši valsts budžetu un iesnieguši to Saeimā, bet darbi pie Moneyval rekomendāciju ieviešanas turpinās. Būtiski ir skaidrot starptautiskajām organizācijām Latvijas paveikto rekomendāciju ieviešanā. Turpinot finanšu sektora sakārtošanu, jāstrādā pie starptautiskās sadarbības, kā arī drošības un stabilitātes nodrošināšanas mūsu iedzīvotājiem,” uzsver finanšu ministrs Jānis Reirs.

 

PBG un SVF pilnvarnieku pavasara sanāksmēs iepazīstinās ar Pasaules attīstības ziņojumu 2020. gadam. Tajā ietvertas tēmas par tirdzniecības attīstības veicināšanu globālo vērtību ķēžu laikmetā un Cilvēkkapitāla projekta, kas veicina investīciju kvalitāti nacionālajā cikvēkkapitālā, tālāko gaitu. Tāpat paredzētas diskusijas par darbavietām un ekonomisko transformāciju, kā arī Starptautiskās Attīstības asociācijas balsstiesību pārskatu. Savukārt SVF centrālās sarunas gaidāmas par SVF resursu jautājumu, kā arī tiks apspriesti globālās ekonomikas izaicinājumi, tai skaitā tirdzniecības un daudzpusējās sadarbības pavājināšanās.

 

Pilnu ziņu skatīt Finanšu ministrijas mājaslapā: https://www.fm.gov.lv/lv/aktualitates/jaunumi/starptautiska_finansu_sadarbiba/61074-finansu-ministrs-piedalisies-pasaules-bankas-un-starptautiska-valutas-fonda-gada-sanaksme-vasingtona.

Leave a Comment