Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Kabači – 2 gab.
- Tomāti – 2-3 gab.
- Sīpols 1 gab.
- Cietais siers – 100 g
- Olas – 4 gab.
- Krējums – 150 g
- Piens – 70 ml
- Milti 4-5 ēdamkarotes
- Dilles neliels saisķītis
- Augu eļļa
- Sviests karote
- Sāls, malti pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Notīriet sīpolu un sagriez pus gredzenos. Uz pannas izkausējiet sviestu un tad pielejiet klāt nedaudz eļļu un tad pievienojiet sīpolus. Cepiet līdz tie kļūst mīksti.
Smalki sagrieziet dilles, kabačiem notīriet mizu, kabačus un tomātus sagrieziet plānās šķēlēs.
Lielā bļodā ielejiet krējumu un pienu, un iesitiet olu un visu samaisiet. Pa vienai karotei pievienojiet miltus, kārtīgi samaisiet. Pēc konsistences mīklai ir jābūt nedaudz biezākai kā pankūku mīkla. Mīklai pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Lieciet klāt mīklai sagrieztos dārzeņus, sīpolus un dilles. Un kārtīgi samaisiet.
Masu pārcilā cepšanas traukā.
Sacepumu pārberiet ar sieru un lieciet cepeškrāsnī. Pirms tam cepeškrāsnij jābūt sasildītai līdz 180 grādiem.
Cepiet pīrāgu 40 – 50 minūtes. Kad gatavs pīrāgs pārbaudi to ar kociņu, kociņam jābūt sausam kad to izņem no pīrāga. Gatavo pīrāgu pasniedziet siltā veidā.
Avots: www.pixy.ru