Gardā tako salātu pusdienu maltīte, kura ir gatava vien 30 minūšu laikā

Ir kaut kas tāds, kas saka, ka taco salāti ir ģimenes maltīte. Varbūt tā ir pielāgošanas iespēja, lai dažādas garšas kārpiņas varētu izbaudīt savas ideālās galveno salātu sastāvdaļas. Varbūt tā ir iespēja iesaistīt bērnus maltītes gatavošanas rituālā, jo tās daudzveidīgās sastāvdaļas ir viegli saliekamas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 iepakojums maltas liellopu gaļas, (tikpat labi der arī malta tītara gaļa)
1 tējkarote olīveļļas
2 ēdamkarotes taco garšvielu
2/3 glāzes ūdens
5 tasītes sasmalcinātu romiešu salātu
1 glāze smalki sasmalcināta meksikāņu siera maisījuma vai siera pēc jūsu izvēles
4 zaļie sīpoli, sasmalcināti
1 1/2 ķiršu tomātu – sagrieztu uz pusēm
1 kārba sagrieztu melno olīvu – nosusinātas
4 ēdamkarotes pilntauku skāba krējuma
1/2 glāzes salsas mērces pēc izvēles
1 laims, sagriezts uz ceturtdaļām

Pirmais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet vidēji lielu pannu uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet olīveļļu un tad liellopu gaļu. Kad gaļa apbrūnē, ar lāpstiņu vai koka karoti pārtrauciet tās sadalīšanu, citādi gaļa būs pārāk smalka (nevienmērīga lieluma lāpstiņa palīdzēs taco garšvielai labāk piestiprināties).

Otrais pagatavošanas solis:

Kamēr gaļa brūnē, pagatavojiet visas pārējās sastāvdaļas. Daļa no šo tako salātu prieka ir ne tikai to garša, bet arī tas, ka tos var pagatavot 30 minūtēs.

Trešais pagatavošanas solis:

Kad malta liellopu gaļa ir pilnībā apbrūnējusi, pagrieziet temperatūru uz vidēju un pārkaisiet gaļu ar tako garšvielām. Samaisiet, lai gaļa pārklājas ar garšvielām, un tad ielejiet pannā ūdeni, vēlreiz samaisot, lai pārliecinātos, ka nav sausu vietu vai garšvielu gabaliņu. Pēc tam ļaujiet gaļai vārīties un mērcei samazināties, laiku pa laikam maisot, līdz gaļa ir mitra, bet nav samērcējusies, apmēram 5-8 minūtes.

Lasi vēl: Pagatavojiet mājas apstākļos sniegpulkstenīšu trifeles – tās ir gardas un viegli pagatavojamas

Ceturtais pagatavošanas solis:

Noņemiet liellopu gaļu no karstuma un atlieciet malā, bet saglabājiet siltu.

Makaronu bļodas ir ideāli piemērotas šiem pamatēdiena salātiem, taču derēs jebkurš liels šķīvis vai bļoda.

Katru porciju kārtojiet šādi: 1 glāzi salātu, 1/2 glāzes gaļas, 1/4 glāzes sasmalcināta siera, 1/3 glāzes tomātu, pārkaisiet sasmalcinātu zaļo sīpolu, 2 ēdamkarotes olīvu un vēl 1 viegli sasmalcinātu. Dekorējiet ar 1 ēdamkaroti skāba krējuma un 2 ēdamkarotēm salsas mērces. Pasniedziet ar laima šķēlītēm.

 

Leave a Comment