Šajā kūkā nav neviena grama miltu, bet tā joprojām ir maiga un mīksta. Ļoti garšīgs un oriģināls, šāds deserts patiks ikvienam, un pat tievēji var nogaršot kādu gabaliņu
Deserts, kas tiek gatavots, neizmantojot tradicionālos kviešu miltus vai citus graudu miltus. Tādas kūkas bieži ir populāras cilvēkiem ar glutēna nepanesību, kā arī tiem, kas vēlas izmēģināt alternatīvas receptes. Šādas kūkas parasti iegūst struktūru un tekstūru no citiem sastāvdaļām, piemēram:
Mandeles vai citu riekstu milti: Bieži izmanto mandeļu miltus vai maltus riekstus. Olas: Tiek izmantotas, lai dotu kūkai struktūru un mitrumu. Šokolāde: Daudzas bez miltu kūkas ir šokolādes kūkas, kas paļaujas uz šokolādes blīvumu. Augļi vai dārzeņi: Dažkārt tiek izmantots, piemēram, banāni vai ķirbji, lai piešķirtu mitrumu un tekstūru.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Rozīnes iemērc uz 10-15 minūtēm, lai tās kādu laiku nostāvētu un kļūtu pilnībā mīkstas. Mīkstās rozīnes pārnes miksera traukā un pievieno stiprināto dzērienu, bet var iztikt arī bez tā. Tā garša kūkā nebūs jūtama, paliks tikai patīkams viegls aromāts. Maisījumu sakuļ līdz viendabīgai masai.
Olas sadala baltumos un dzeltenumos. Baltumus liek bļodā, kurai jābūt sausai un tīrai. Dzeltenumus pievieno rozīnēm. Pievieno cieti un labi saputo.
Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo līdz stingrām putām. Sajauc baltumus ar rozīņu maisījumu un samaisa ar silikona lāpstiņu, bet tikai viegli, lai baltumi nenoplaktu. Lāpstiņu kustina no augšas uz leju.
Ielej mīklu formā, kas izklāta ar pergamenta papīru. Izlīdzināt un likt uz 25 minūtēm cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo: ja tas iznāk sauss, mīkla ir gatava. Kūku pilnībā atdzesē.
Sagatavot krēmu
Lai to izdarītu, pirms tam izņemiet skābo krējumu, pārlieciet to marlē un uz brīdi atstājiet istabas temperatūrā. Rezultātā viss liekais mitrums pazudīs, un jūs iegūsiet biezu masu.
Sajauc skābo krējumu ar mīkstinātu sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Sakuļ ar mikseri. Sadaliet kūku divās vai trīs daļās – atkarībā no lieluma. Katru no tiem labi pārziest ar krēmu un saklāt vienu uz otra. Arī pēdējās kūkas virspusei, ieskaitot sānus, jābūt apsmērētai ar krēmu. Desertu dekorē ar rīvētu šokolādi un pūdercukuru.
Lasi vēl: Vecgada vakars bez steigas jeb viegli pagatavojami ēdieni svētku galdam
Sastāvdaļas:
Lai pagatavotu saldo kūku bez miltiem, ņemiet:
Rozīnes – 300 g
olas – 5 gab.
ciete – 2 ēdamkarotes
stiprais dzēriens 38% – 1 ēdamkarote
20% skābais krējums – 500 g
sviests – 50 g
pūdercukurs – 2 ēdamkarotes
vaniļas cukurs – 1 tējk.
šokolāde pārkaisīšanai
Skaista un garšīga kūka tējas ballītei ir gatava. To var ēst uzreiz, bet labāk uz kādu laiku ievietot ledusskapī.