Tartufo ir klasisks itāļu deserts, ko varat pagatavot mājās. Tas prasa zināmu pacietību. Īpaši garšīgi ir tartufo apviļāt pistāciju un cepumu drupatās.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 ceturtdaļa vaniļas saldējuma
8 maraschino ķirši
2 tasītes pussaldās šokolādes skaidiņu
5 ēdamkarotes nerafinētas kokosriekstu eļļas
36 šokolādes vafeļu cepumi
1/2 glāzes sālītu grauzdētu pistāciju
Pirmais pagatavošanas solis:
Ļaujiet saldējumam nostāvēties istabas temperatūrā, līdz tas nedaudz mīkstinās, apmēram 10 minūtes. Izklājiet 8 nelielas bļodās.
Otrais pagatavošanas solis:
Katra saldējuma kausiņa virspusē maigi iespiežiet maraschino ķirsi, tad uz katra kausiņa uzlieciet vēl vienu (1/4 glāzes) saldējuma kausiņu.
Trešais pagatavošanas solis:
Katrā saldējuma bumbiņā ielieciet pa vidu ķirsi, saldējuma bumbiņu kārtīgi apvijā, lai ķirsis nekur nerādītos, lai saldējuma bumbiņa būtu gluda.
Ceturtais pagatavošanas solis:
Ievietojiet šokolādes skaidiņas lielā mikroviļņu krāsnī drošā traukā un ieslēdziet mikroviļņu krāsni uz lielu karstumu (30 sekunžu) intervālos, starp intervāliem rūpīgi maisot, līdz izkusušas visas šokolādes skaidiņas, kopā 3 līdz 4 minūtes. Ieberiet kokosriekstu eļļu, līdz eļļa ir pilnībā izkususi un maisījums ir sajaukts. Ļaujiet nedaudz atdzist istabas temperatūrā, apmēram 10 minūtes.
Piektais pagatavošanas solis:
Ieberiet cepumus un pistācijas, ja izmantojat, virtuves kombainā, līdz cepumi un pistācijas ir smalki samaltas. Pārliec maisījumu seklā bļodā un atdzesējiet istabas temperatūrā.
Lasi vēl: Kam ir visgrūtāk atrast mīlestību un veidot ģimeni, jo ir neveiksmīgi skaitļi dzimšanas datumā
Sestais pagatavošanas solis:
Izņemiet saldējuma bumbiņu no saldētavas. Novietojiet saldējuma bumbiņu uz stiepļu režģa. Pārlejiet saldējuma bumbu ar šokolādes maisījumu, lai tas plāni pārklāj virsmu un malas.
Septītais pagatavošanas solis:
Kad pārklājiet saldējuma bumbiņu ar cepumu maisījumu, ātri un uzmanīgi aplejiet saldējuma bumbiņu ar šokolādes pārklājumu cepumu maisījumā, aptinot, līdz tā vienmērīgi pārklājas. Pārvietojiet saldējuma bumbiņu ar pārklājumu uz tīra stiepļu režģa, kas ievietots saldētavā. Sasaldējiet, līdz bumbiņas kļūst gatavas, apmēram 1 stundu.