Izmantojiet sezonas dzērvenes ar ievārījumu. Šis dzēriens sniedz lielu stimulāciju, pasargā mūs no drūmā, pelēkā un aukstā laika.
Nepieciešamie produkti šī dzēriena pagatavošanai:
500 g svaigu dzērveņu
2 nomizoti apelsīni
1 zvaigžņu anīss
1 kanēļa standziņa
2 krustnagliņas
500 g pūdercukura
2 tējkarotes pārtikas mirdzumu
Pirmais pagatavošanas solis:
Nelielu šķīvi ielieciet ledusskapī, lai atdzesētu. Dzērvenes, apelsīna miziņu un sulu, zvaigžņveida anīsu, kanēļa standziņu, krustnagliņas un cukuru ieberiet katliņā un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc laika samaziniet karstumu un vāriet 30-35 minūtes, bieži maisot, līdz dzērvenes ir saplaisājušas un šķidrums ir samazinājies – tam jābūt biezam ievārījumam. Uz atdzesēta šķīvja uzlieciet tējkaroti ievārījuma un atstājiet atdzist. Kad ievārījums ir atdzisis, ar pirkstu pārbrauciet tam cauri – ja tas ir saburzīts, tas ir gatavs. Ja nē, pagatavojiet vēl 5 minūtes.
Lasi vēl: Gaļas rulete jaunā izpildījumā: Ietverta gaisīga apvalkā, kas piešķir papildus izsmalcinātību
Otrais pagatavošanas solis:
Atstājiet atdzist uz 10 minūtēm, tad izņemiet visas garšvielas un iemaisiet spīdumu, ja izmantojat. Pārlejiet šo dzērienu sterilizētās ievārījuma burciņās un aiztaisiet.
Šis gardums uzglabāsies vēsā, tumšā vietā trīs mēnešus vai atdzesētā veidā vienu mēnesi pēc atvēršanas.