Izmēģiniet šo ķiploku garneļu recepti, ja jums patīk garneles un mīlat ķiplokus. Tas ir ātri un garšīgi.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 ½ ēdamkarotes olīveļļas
1 kg garneļu, nomizotu un bez ādas
sāls pēc garšas
6 daiviņas ķiploku – smalki sasmalcinātas
¼ tējkarotes sarkano piparu pārslu
3 ēdamkarotes citrona sulas
1 ēdamkarote kaperu sālījuma
2 ēdamkarotes sviests
⅓ glāze sasmalcinātu plakanlapu pētersīļu
1 tējkarote ūdens vai pēc vajadzības
1.pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet olīveļļu pannā uz augsta karstuma, līdz tā sāk dūmot. Uz pannas dibena vienmērīgā slānī izvietojiet garneles un, nemaisot, cepiet 1 minūti.
2.pagatavošanas solis:
Uzberiet virsū sāli garnelēm, vāriet un maisiet, līdz garneles sāk sārtoties, apmēram 1 minūti.
3.pagatvošanas solis:
Pievienojiet ķiplokus un sarkano piparu pārslas; vāriet un maisiet 1 minūti.
4.pagatavošanas solis:
Iejauciet citrona sulu, kaperu sālījumu, 1 gabaliņu sviesta un 1/2 pētersīļu, gatavojiet līdz sviests izkusis, apmēram 1 minūti.
Lasi vēl: 25 pildījuma iespējas visvieglāk pagatavojamam ēdienam – pildītām olām
5.pagatavošanas solis:
Samaziniet siltumu līdz zemam un iemaisiet atlikušos 3 gabaliņus sviesta. Gatavojiet un maisiet, līdz sviests ir izkusis, mērce ir bieza un garneles ir sārtas un necaurspīdīgas – 2 līdz 3 minūtes.
6.pagatavošanas solis:
Izņemiet garneles ar rievotu karoti un pārlieciet uz bļodu; turpiniet gatavot sviesta mērci, pievienojot ūdeni pa 1 tējkarotei, ja tā ir pārāk bieza, gatavojiet apmēram 2 minūtes.
7.pagatavošanas solis:
Pēc garšas pievienojiet sāli, garneles pasniedziet pārlietas ar pannas mērci un atlikušajiem pētersīļiem. Izbaudiet!