Gardas garneles ar ķiplokiem, tās uzrunās ikvienu

Izmēģiniet šo ķiploku garneļu recepti, ja jums patīk garneles un mīlat ķiplokus. Tas ir ātri un garšīgi.

 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 ½ ēdamkarotes olīveļļas

1 kg garneļu, nomizotu un bez ādas

sāls pēc garšas

6 daiviņas ķiploku – smalki sasmalcinātas

¼ tējkarotes sarkano piparu pārslu

3 ēdamkarotes citrona sulas

1 ēdamkarote kaperu sālījuma

2 ēdamkarotes sviests

⅓ glāze sasmalcinātu plakanlapu pētersīļu

1 tējkarote ūdens vai pēc vajadzības

1.pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet olīveļļu pannā uz augsta karstuma, līdz tā sāk dūmot. Uz pannas dibena vienmērīgā slānī izvietojiet garneles un, nemaisot, cepiet 1 minūti.

2.pagatavošanas solis:

Uzberiet virsū sāli garnelēm, vāriet un maisiet, līdz garneles sāk sārtoties, apmēram 1 minūti.

3.pagatvošanas solis:

Pievienojiet ķiplokus un sarkano piparu pārslas; vāriet un maisiet 1 minūti.

4.pagatavošanas solis:

Iejauciet citrona sulu, kaperu sālījumu, 1 gabaliņu sviesta un 1/2 pētersīļu, gatavojiet līdz sviests izkusis, apmēram 1 minūti.

Lasi vēl: 25 pildījuma iespējas visvieglāk pagatavojamam ēdienam – pildītām olām

5.pagatavošanas solis:

Samaziniet siltumu līdz zemam un iemaisiet atlikušos 3 gabaliņus sviesta. Gatavojiet un maisiet, līdz sviests ir izkusis, mērce ir bieza un garneles ir sārtas un necaurspīdīgas – 2 līdz 3 minūtes.

6.pagatavošanas solis:

Izņemiet garneles ar rievotu karoti un pārlieciet uz bļodu; turpiniet gatavot sviesta mērci, pievienojot ūdeni pa 1 tējkarotei, ja tā ir pārāk bieza, gatavojiet apmēram 2 minūtes.

7.pagatavošanas solis:

Pēc garšas pievienojiet sāli, garneles pasniedziet pārlietas ar pannas mērci un atlikušajiem pētersīļiem. Izbaudiet!

 

Leave a Comment