Sulīga gaļa gruzīnu gaumē ar bagātīgo mērci Bazhe

Šī brīnišķīgā gruzīnu mērce dažādos jūsu ēdienkarti. Tā sader ar jebkuru gaļu un zivīm. Praktiski pie jebkura karstā ēdiena

Cūkgaļa ar pildījumu iznāk ļoti sulīga un aromātiska! Tradicionāla gruzīnu mērce, kas gatavota no valriekstiem un bieži tiek izmantota kā piedeva dažādiem ēdieniem, īpaši putnu gaļai, zivīm vai dārzeņiem. Tā ir viena no pazīstamākajām gruzīnu virtuvē, un tās bagātīgā, riekstu garša lieliski papildina dažādus ēdienus. Bazhe ir daudzveidīga un piemērota gan ikdienas, gan svētku ēdieniem.

Šo mērci lieto kā aromātisku piedevu grilētām vai vārītām zivīm. Tā lieliski sader ar baklažāniem vai vārītiem kartupeļiem. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

1.Pagatavosim Bazhe mērci. Ievietojam blenderī sasmalcinātus pētersīļus, vairākās daļās sagrieztus ķiplokus, sarkanos piparus, safrānu, koriandru, hmeļi-suneli, 1/3 tējk. sāls. Pievieno citrona sulu un valriekstus. Ielej 250 ml ūdens. Sasmalcina līdz viendabīgai masai. Ja mērce ir ļoti bieza, pievieno vairāk ūdens.

2.Sagatavojiet gaļu un pildījumu. Gaļu sagriež 6 porcijās. Gaļu sasmalcina, pārklājot to ar pārtikas plēvi. Garšojiet ar sāli un pipariem.
Sēnes sagriež mazos kubiņos. Apcep uzkarsētā pannā ar nedaudz eļļas kopā ar smalki sagrieztu sīpolu. Garšojiet ar sāli un melnajiem pipariem. Ļauj atdzist.

Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Gurķus sagriež mazos gabaliņos. Samaisīt sēnes, sieru un gurķus. Kēksa cepšanas formā ievieto gaļu, izklāj pildījumu un pārklāj katru gaļas gabaliņu.

Lasi vēl: Ļoti viegli franču salāti “Madam”, kas ir aromātiski un svaigi

Sastāvdaļas:

cūkgaļas karbonāde – 800 g
šampinjoni – 500 g
cietais siers – 100 g
marinēti gurķi – 150 g
sīpols – 1 gab.
valrieksti – 200 g
citronu sula – 2 ēd.k.
pētersīļi – 1 saišķis
ķiploki – 3-4 daiviņas
hmeļi-suneli garšviela (bet var aizstāta ar savu iecienītāko) – 1 tējkarote
malti melnie pipari
sarkanie asie pipari – ½ tējk.
safrāns – 1 tējkarote
koriandrs – 1 tējkarote
sāls
augu eļļa
istabas temperatūras ūdens – 300-350 ml

Cep apmēram 40 minūtes 180 ℃ temperatūrā. Pasniedziet ar pagatavoto Bazhe mērci un izbaudiet!

Leave a Comment