Uz mačas bāzes pagatavots dzēriens būs uzmundrinošs un garšīgs.
Mačas tēja ir bagāta ar antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām. Ja dzērienu papildināsiet ar garšaugiem, iegūsiet ārkārtīgi interesantu garšas kombināciju.
Lai pagatavotu četras porcijas, tev būs nepieciešams: puslitrs verdoša ūdens, četras tējkarotes kaltētas piparmētras, divi zaļā bazilika zariņi, trīs tējkarotes asinszāles un pieci grami mačas tējas.
Nomazgājiet baziliku un ievietojiet to dziļā traukā. Ielej 250 mililitrus verdoša ūdens, pārklāj ar vāku un ļauj ievilkties apmēram desmit minūtes.
Otrajā traukā ieliek mačas tēju un piparmētru. Ielej atlikušo verdošu ūdeni un saputo ar putojamo slotiņu.
Lasi vēl: Divi no 2024. gada modernākajiem aksesuāriem, kuriem jābūt ikvienas stilīgas personības arsenālā
Saputotajai mačas tējai pievieno asinszāli, samaisa un ļauj ievilkties piecas minūtes.
Sajauciet abas infūzijas, samaisiet un nokāsiet.
Pildiet dzērienu tasītēs vai atstājiet tējkannā. Pasniedziet karstu.