Ģimenes konfliktā ierauti bērni meklē palīdzību pie kaimiņiem

24.novembrī neilgi pēc pulksten 20.00 Rīgas pašvaldības Pol***ja saņēma informāciju no kāda iedzīvotāja, pie kura pēc palīdzības vērsušies kaimiņu bērni. Apstākļu noskaidrošanai uz norādīto adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības Pol***jas Latgales pārvaldes autopatruļa.

Likumsargi, ierodoties norādītajā adresē, sastapa izsaucēju pāri. Ziņotāji pastāstīja, ka kāpņu telpā sastapuši kaimiņos dzīvojošu puiku, kurš rokās turējis savu mazo māsiņu. Bērns pastāstīja, ka mājās mammu sitot. Kaimiņi bērnus ieaicinājuši savā dzīvoklī, pēc kā par notikušo ziņojuši Pol***jai. Policistu ierašanās brīdī bērni vēl aizvien atradās izsaucēju dzīvoklī.

Kārtības sargi devās uz bērnu dzīvesvietu, kur sastapa viņu vecākus.

Bērnu māte raudādama skaidroja, ka notikuma dienā dzīvesbiedrs mājās pārradies alkohola reibumā. Sadzīvisku apstākļu dēļ izcēlies strīds, kura laikā vīrs viņai vairākas reizes esot iesitis. Ņemot vērā, ka viņa bija spēcīgā emocionālā stāvoklī nebija iespējams noskaidrot precīzākus notikušā apstākļus hronoloģiskā secībā.

Turpat mājoklī sastapts arī sievietes vīrs. Vīrietis pastāstīja, ka notikuma dienā bijis darba pasākumā, kurā ar kolēģiem nedaudz tika lietots alkohols. Pārnākot mājās, sieva esot bijusi nikna par alkohola lietošanu un uzsākusi konfliktu. Kungs apgalvoja, ka sievai sitis neesot. Izjautājot par bērniem, viņš skaidroja, ka brīdī, kad vēlējies pamest sievu, bērni izskrējuši no dzīvokļa. Kāpņu telpā tos pamanījuši kaimiņi. Tāpat vīrietis skaidroja, ka vēlas šķirties no dzīvesbiedres un dzīvokli pamest.

Policisti redzamus miesas bojājumus sievietei nepamanīja, tomēr pēc viņas lūguma izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Mediķi piedāvāja sievietei doties uz Slim**cu, lai veiktu izmeklējumus.

Vienlaikus policisti devās aprunāties ar vecāko bērnu. Puika pastāstīja, ka mājās vecāki grūstījušies un klieguši viens uz otru. Bērns pārbijies, paķēris māsiņu un aizskrējis pie kaimiņa.

Bērnu māte sazinājās ar savu māti, kura piekrita parūpēties par mazbērniem. Ar taksometru bērni nogādāti pie vecmammas.

Bērnu māte devās uz Slim**cu, savukārt vīrietis atdeva viņai dzīvokļa atslēgas un pameta mājvietu. Vienlaikus sievietei izskaidrotas viņas tiesības vērsties policijā par varmākas nošķiršanas iespēju likumā paredzētajos gadījumos.

Lietas materiāli saistībā ar bērnu tiesību pārkāpumiem nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Leave a Comment