Gurķu stādu piebarošana sākotnējā stadijā lieliskai ražai: vispirms pēc izdīgšanas un pirms stādīšanas zemē

Pirmā gurķu stādu barošana

Gurķu stādus pirmo reizi baro, kad parādās pirmā īstā lapa. Iepriekš nav jēgas: līdz šim brīdim stāds aug sēklā esošo enerģijas rezervju dēļ, tā sakņu sistēma vēl nav gatava pilnīgai absorbcijai. Pirmajai barošanai vajadzētu saturēt slāpekli, fosforu un kalciju. To veic ar minimālām (uz pusi no ieteicamās) mēslojuma devām. Papildu uzturs veicinās spēcīgas sakņu sistēmas un spēcīga stumbra veidošanos.

MēslojumsProporcijas un pielietojums
Organiskais minerālmēslojumsPievienojiet 30 g superfosfāta 10 litriem deviņvīru spēka šķīduma (1:10). Uzklājiet uzmanīgi pēc intensīvas laistīšanas. Laistiet ar šķidriem mēslošanas līdzekļiem stingri pie saknes, izņemot izsmidzināšanu ar mikroelementiem vai augšanas regulatoriem (Epin).
Kompleksie mēslošanas līdzekļi: Kemira, Kemira Lux, Fertika, Effecton, azofoska, nitrofoska, kālija humāts, nātrija humāts.Pievienojiet 1 ēdamkaroti ūdens spainim. karote maisījuma un ūdens, iztērējot 2 litrus uz 1 kvadrātmetru.
Urīnvielas ūdens šķīdums
  • 1 tējkarote uz 3 litriem ūdens. Ūdens 50–100 ml zem saknes.
  • Pievienojiet 5 ēdamkarotes 10 litriem ūdens. karotes urīnvielas. Šķīdums ir gatavs lapu izsmidzināšanai. Lieto pirms ziedēšanas.
SuperfosfātsIzšķīdina 15 g superfosfāta 10 litros ūdens, pievieno attiecīgi 7 un 8 g amonija nitrāta un kālija sulfāta. Lai uzlabotu efektu, varat pievienot nedaudz deviņvīru spēka vai raudzētu vistas kūtsmēslu šķīduma.

Gurķu stādu barošana pēc dīgtspējas

Otro barošanu veic pēc nepieciešamības otrās īstās lapas veidošanās laikā. Izmantojiet divkāršās (līdz ieteicamās) minerālmēslu devas. Piemēri:

  • 5 litros ūdens izšķīdina 15 g superfosfāta, 7 g kālija sulfāta un 2 g magnija sulfāta.
  • Iepriekšējo šķīdumu varat aizstāt ar Kristallin vai Kristallon (ne vairāk kā 50 g uz 10 litriem ūdens).
  • 3 litros ūdens izšķīdina tējkaroti nitrofoskas un ēdamkaroti koksnes pelnu. Uzklājiet apmēram 100 ml uz vienu augu.
  • Ūdenī šķīstošie kompleksie mēslošanas līdzekļi stādiem: Kemira, Kemira Lux, Fertika, Effecton, azofoska, nitrophoska. Lietošanas norma ir 3 litri uz 1 kvadrātmetru.

Lasi arī: Kāpēc pieredzējuši šefpavāri zupā liek ledus gabaliņus: daudzi par to nezina – noderīgs triks

Svarīgi!

Gurķi nepanes hloru. Tāpēc nelietojiet kālija hlorīdu, nomainiet to ar kālija sulfātu.

Ir lietderīgi apvienot gurķu stādu otro un turpmāko mēslojumu ar mikromēslu aplikšanu ar lapām.

Trešā gurķu stādu barošana

Veikt 1-2 dienas pirms stādīšanas zemē. Varat izmantot jebkuru no iepriekš norādītajām kompozīcijām. Vēl viena iespēja: pievienojiet 15 g urīnvielas, 40 g superfosfāta un 10 g kālija sulfāta 10 litriem ūdens. Uz kvadrātmetru būs nepieciešami apmēram 5 litri šķīduma. Lapu barošanai ieteicams ūdens spainī atšķaidīt 12 g urīnvielas un izsmidzināt to uz lapām. Ja stādi ir pilnībā novājināti, mēslojumu var lietot ik pēc 10–14 dienām.

Kā mēslojums tiek izmantoti dažādas izcelsmes preparāti.

Organiskais mēslojums (dabisks)

Tie ir labi zināmi sadalīto kūtsmēslu ūdens uzlējumi attiecībā 1:10 pret ūdeni; sapuvis komposts, deviņvīru spēks (1:8–10), putnu mēsli, atšķaidīts 10–15 reizes.

Svaigus kūtsmēslus nedrīkst uzklāt jauniem gurķiem.  Fotoattēls

Piezīme

Jūs nevarat pārspīlēt to, jo īpaši ar deviņvīru spēks, kas izraisa sēnīšu slimību attīstību, ja ir pārpalikums . Barošana ar svaigiem kūtsmēsliem izraisa sakņu sistēmas apdegumus.

Minerālmēsli

Satur pilnu noderīgu elementu minerālu kompleksu. Jūs varat tos iegādāties jebkurā specializētā veikalā. Tie ir lēti un ērti lietojami jebkurā stādu augšanas laikā. Galvenais ir ievērot ieteikumus, kas sniegti pievienotajā instrukcijā. Katram dārzniekam ir šāds mēslojums noliktavā.

Gurķu stādu barošana ar tautas līdzekļiem

Gurķu stādus ir populāri barot ar raugu, pelniem, sīpolu mizām. Tie ir jāatšķaida lielā ūdens daudzumā.

  1. Ir ieteikumi, kā lietot medus piedevas vai uzlietas putras no biezenī saberztas zāles: uzliet ūdenī un lietot atšķaidītu attiecībā 1:5.
  2. Rauga uzlējums veicina izcilu stādu sakņošanos novākšanas un pārstādīšanas laikā un stimulē to tālāko attīstību.
  3. Gurķu stādu barošana ar jodu ir izrādījusies veiksmīga. Jums jāsagatavo šķīdums: 5–10 pilienus zāļu pievieno 10 litriem silta ūdens.
  4. Labu efektu panāk, lietojot pelnu uzlējumu: glāzi pelnu atšķaida 3 litros karsta ūdens un atstāj uz diennakti.
  5. Uz nakti iemērciet klaipu 15 litros ūdens. No rīta visu samaļ, pievieno 7 pilienus joda. Pēc sagatavotā šķīduma filtrēšanas var veikt lapu barošanu.

Mēslojuma normas gurķu stādu barošanai

Lai palīdzētu veikt aprēķinus un ērtības, es sniegšu aptuvenās likmes visbiežāk izmantotajiem mēslošanas līdzekļiem stādiem.

MēslojumsĒdamkarote (g)Tējkarote (g)Sērkociņu kastīteSpainis (10 l)
Amonija nitrāts17520
Superfosfāts17624
Kālija sulfāts13417
Putnu izkārnījumi5
Svaigi kūtsmēsli8
Svaigs deviņvīru spēks9
Humuss8
Koka pelni5
Velēnu zeme12

Mēslošana ir nepieciešama ne tikai normālai gurķu stādu attīstībai, bet arī pietiekama daudzuma noderīgu mikroelementu uzkrāšanai. Bez tiem nav iespējams iegūt pienācīgu ražu.