Homeopātija – dabiskas zāles

Mēs visi esam pieraduši pie farmācijas produktiem, bet augu produktu ieguvumus un efektivitāti, neviens nav atcēlis. No vasaras vidus sākas aktīvo zāļu ievākšana. Katrām zālēm – savs savākšanas laiks un zāļu forma.

Homeopātisko zāļu veidi, ko sagatavo ar savām rokām

Novārījumi un uzlējumi ir bioloģiski aktīvo vielu ūdens ekstrakti . Lai to sagatavotu, tiek izmantotas lapas, ziedi, kā arī sakneņi, saknes un miza. Novārījums no uzlējuma, galvenokārt atšķiras tikai ar vārīšanas laiku. Uzlējumus vāra 15 minūtes, novārījumus – 30 minūtes.

Lasīt arī: Ekstrasensu padoms: kā uzlabot dzīvi 2018.gadā

Abām zāļu formām izejvielas labi jāsasmalcina, tā ka daļiņu izmērs nepārsniedz 5 mm, un mizas un sakņu gadījumā – 3 mm. Lai pilnīgāk saglabātu aktīvās sastāvdaļas, ir laba zāļu izejvielu ilgstošas nostādināšanas metode aukstā ūdenī vai tā iepildīšana ar verdošu ūdeni, kam seko nostādināšana uz īsu brīdi, visbiežāk – pirms atdzesēšanas.

Uzlējums ir augu ūdens ekstrakts. Ir divi veidi, kā iegūt uzlējumus – aukstā un karstā. Ar auksto metodi izejvielas ielej vēsā vārītajā ūdenī un atstāj 4 līdz 8 stundas. Karstā ūdens peldē metode ietver: izejvielas apliešanu ar verdošu ūdeni un karsē uz tvaika vannā uz 20 minūtēm, pēc tam nostādina apmēram vienu stundu, izfiltrē un piepilda ar vārītu ūdeni līdz vēlamajam apjomam.

Uzlējumus uzglabā neilgi: tikai vienu dienu tumšā un vēsā vietā, jo tajos ātri vairojas mikroorganismi un pelējuma sēnītes. Tiek rekomendēts uzlējumu izlietot diennakts laikā un nākamajā dienā gatavo svaigu uzlējumu.

Turpiniet lasīt nākamajā lapā…

Leave a Comment