Homeopātija – dabiskas zāles

“Piezīme” , ir augi, no kuriem ieteicams gatavot tikai uzlējumus un neko citu. Piemēram, vībotnes. Uzlējums no tā ir noderīgs gremošanai, bet novārījums izraisa vemšanu.

Novārījums ir arī ārstniecisko augu ūdens ekstrakts, bet iegūts jau vārīšanās laikā. Novārījumi mūsu ķermenī absorbējas lēnāk nekā uzlējumi, bet iedarbojas ilgāk un stiprāk.

Novārījumus vajadzētu gatavot ūdens vannā. Pirmkārt, izejvielu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz stundu, un pēc tam to ievieto traukā, kas tiek novietots uz katla ar verdošu ūdeni un gatavo aptuveni 30 minūtes. Tad novārījumu filtrē un pievieno ar vārītu ūdeni līdz nepieciešamajam tilpumam. Novārījumu var uzglabāt tumšā un vēsā vietā līdz 2-3 dienām, jo augstā temperatūra iznīcina daudzus mikroorganismus.

Ir īpašs veids – tvaicēšana. Tas ir, kad izejvielas tiek aplietas ar verdošu ūdeni un atstāj termosā uz 2-3 stundas.

Tinktūras – augu šķidrā spirta vai ūdens alkohola ekstrakti. Tinktūru sagatavošanai ir rūpīgi jāievēro formula un dozēšana.

Lasīt arī: Kā attīrīt organismu ar biešu palīdzību

Vispirms augs tiek nosvērts, un tad ievietots tumšā stikla pudelē, un ielej 70% spirtu vai laba degvīna, cieši noslēdz un ļauj ievilkties nedēļu. Pēc tam izfiltrē, sauso atlikumu izmazgā ar tīru spirtu vai degvīnu un izspiež, apvieno ar galveno ekstraktu. Pēc nepieciešamības, piepildiet līdz vēlamajam tilpumam ar tādu pašu alkoholu vai degvīnu.

Uzmanību! Lietojiet tinktūras ar piesardzību, jo tiem ir spēcīga iedarbība, un deva jāaprēķina ar pilieniem.

No augiem varat arī pagatavot pulverus, ziedes, putras, eļļas šķīdumus, augu sulas.

Pulveri ir žāvētas zāļu izejvielas, malti porcelāna piestā vai kafijas dzirnaviņas. Tie tiek izmantoti ārējai lietošanai, čūlu pulverizēšanai, apdegumiem, brūcēm, bieži sajaucot ar vazelīnu, taukiem, krējumu un augu eļļām, tādējādi iegūstot dabiskās ziedes.

Ār*tnieciskās putriņas ir piemērotas maisiņiem, kompresēm un citiem ārējiem lietojumiem. Izejvielas viņiem tiek sasmalcinātas un sajauktas ar pāris karotēm karsta ūdens vai vārītas nelielā daudzumā ūdens. Putru karstā veidā novieto uz auduma vai marles atloka un uzklāj uz iekaisušas vietas.

Lasīt arī: Aprikožu un žāvētu aprikožu noderīgās īpašības

Lai iegūtu eļļas šķīdumus, zāļu izejvielu samaisa ar augu eļļu un tur 1-2 nedēļas siltā un tumšā vietā, samaisot katru dienu. Tad filtrē. Parasti eļļas šķīdumi tiek sagatavoti no tiem augiem, kuru bioloģiskās vielas izšķīst tikai eļļā, piemēram, no diždadža, rožu augļiem.

Augu sulas iegūst no augļiem, saknēm, sakneņiem vai citām augu daļām, izmantojot sulu spiedi, vai sasmalcinātas augu daļas izspiež cauri marlei.

Drošības pasākumi

• Lai radītu augu izcelsmes preparātus mājās, vispirms jākonsultējas ar savu ārstu par kontrindikācijām un alerģijām, kā arī rūpīgi jāizpēta formula un lietošanas veids.

• Neveidojiet recepšu medikamentus pats, jo daži augi, ja tie tiek izmantoti nepareizi, var kļūt bīstami Vese***ai.

• Ar augu saindēšanos ir nepieciešams iztīrīt indes pēc iespējas ātrāk no ķermeņa. Ar vemšanas palīdzību un dzerot siltu sālītu ūdeni (4-5 glāzes). Tad jums vajadzētu mazgāt kuņģi ar kālija permanganātu vai siltu pienu.

• Saskaroties ar indīgiem augiem, ļoti rūpīgi jāmazgā rokas.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment