Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Gatavas brokastu pārslas (gredzentiņi vai bumbiņas – pēc jūsu izvēles) – 200 g;
- Rieksti – 100 g;
- Rozīnes – 100 g;
- Sviests – 100 g;
- Medus – 100 g;
- Cukurs – 70 g.
Skalojiet rozīnes ūdenī un pēc tam iemērciet tās karstā ūdenī uz 10- 15 minūtēm. Pēc tam ūdeni nolejiet nost, bet rozīnes nosusiniet ar salvetes palīdzību.
Riekstus sasmalciniet lielākās daļiņās.
Samaisiet lielākā bļodā brokastu pārslas ar riekstiem un rozīnēm.
Tad nelielā katlā izkausējiet sviestu, pievienojiet medu un cukuru. Sildiet uz lēnas uguns, maisot, kamēr cukurs izkūst pilnībā. Aptuveni 2- 3minūtes.
Formā izklājiet cepampapīru, tad pārlejiet izkausēto sviestu un medu gatavo brokastu pārslu maisījuma bļodā un visu samaisiet. Pēc tam ātri visu pārlejiet formā un izlīdziniet masu.
Ievieto ledusskapī uz 1- 2 stundām, pēc tam sagrieziet visu masu mazos batoniņos. Atceries batoniņi visu laiku jātur ledusskapī, savādāk tie kļūs mīksti.
Avots: www.pixy.ru