Pirms pērc sēklas, izdomā kādus zaļumus tu vēlies audzēt.
- Ķimenes: lapas pievieno salātiem, zupām, tējai, mērcēs, bet sēklas izmanto lai aromatizētu aknas, maizi, salātus un sieru.
- Lapu kārveles: lapas pievieno salātiem, zupās, mērcēs, kā arī tējā.
- Koriandrs: pievieno ragū un mērcēs, zupās, lieto pie dažādu gaļas ēdienu pagatavošanas, sēklas pievieno gaļas ēdieniem, mērcēm.
- Dilles: pievieno pirmajiem, otrajiem ēdieniem, salātiem, kūkām. Lieliski sader ar gaļu, zivīm, dažādiem sāļajiem dārzeņu konserviem, marinādei. Pat no dillēm vāra tēju!
- Pētersīļi: liek pie zupām, pirmajiem, otrajiem ēdieniem, ēdienu noformējumam, salātiem, piedevām, mērcēm utt.
- Salvija: lapas pievieno omletei, pankūkām ar žāvētu gaļu, un aromatizē alkoholiskos dzērienus.
- Zaļie lociņi: pievieno olu ēdieniem, zupām, salātiem, gaļai, sieram, mērcēm pie zivīm un gaļas.
- Fenhelis: visas auga sastāvdaļas ēdamas, sēklas pievieno desai, lapas labi sader kopā ar zivīm, dārzeņiem, sieru.
- Melisa un piparmētra: pievieno zupām, zivīm, gaļai, dārzeņiem, kā arī tējai.
- Majorāns: dod aromātu, to pievieno salātiem, omletei, želejai un tējas maisījumiem.
- Oregano: pievieno gaļas ēdieniem, putnu un cūkgaļas, mērcēm, ļoti labi sader kopā ar tomātiem.
- Rozmarīns: pievieno tējai, sacepumiem, gaļas un dārzeņu ēdieniem.
- Skābenes un spināti: no šiem gatavo pirmos ēdienus, omletes, kā arī izmanto kā pildījumu dažādiem ēdieniem.
- Timiāns: pievieno tējai, kas ir laba piedeva putnu gaļai, zivīm, sautētiem ēdieniem, tomātu ēdieniem, sieram, olām un rīsiem.
Avots: www.passion.ru