Idejai – dārzs uz palodzes

Pirms pērc sēklas, izdomā kādus zaļumus tu vēlies audzēt. 

  • Ķimenes: lapas pievieno salātiem, zupām, tējai, mērcēs, bet sēklas izmanto lai aromatizētu aknas, maizi, salātus un sieru.  
  • Lapu kārveles: lapas pievieno salātiem, zupās, mērcēs, kā arī tējā.
  • Koriandrs:  pievieno ragū un mērcēs, zupās, lieto pie dažādu gaļas ēdienu pagatavošanas, sēklas pievieno gaļas ēdieniem, mērcēm.
  • Dilles:  pievieno pirmajiem, otrajiem ēdieniem, salātiem, kūkām. Lieliski sader ar gaļu, zivīm, dažādiem  sāļajiem dārzeņu konserviem, marinādei. Pat no dillēm vāra tēju!
  • Pētersīļi: liek pie zupām, pirmajiem, otrajiem ēdieniem, ēdienu noformējumam, salātiem, piedevām, mērcēm utt.
  • Salvija: lapas pievieno omletei, pankūkām ar žāvētu gaļu, un aromatizē alkoholiskos dzērienus.
  • Zaļie lociņi: pievieno olu ēdieniem, zupām, salātiem, gaļai, sieram, mērcēm pie zivīm un gaļas.
  • Fenhelis: visas auga sastāvdaļas ēdamas, sēklas pievieno desai, lapas labi sader kopā ar zivīm, dārzeņiem, sieru.
  • Melisa un piparmētra: pievieno zupām, zivīm, gaļai, dārzeņiem, kā arī tējai. 
  • Majorāns: dod aromātu, to pievieno salātiem,  omletei, želejai un tējas maisījumiem. 
  • Oregano: pievieno gaļas ēdieniem, putnu un cūkgaļas, mērcēm, ļoti labi sader kopā ar tomātiem.
  •  Rozmarīns: pievieno tējai, sacepumiem, gaļas un dārzeņu ēdieniem.
  • Skābenes un spināti: no šiem gatavo pirmos ēdienus, omletes, kā arī izmanto kā pildījumu dažādiem ēdieniem. 
  • Timiāns: pievieno tējai, kas ir laba piedeva  putnu gaļai, zivīm, sautētiem ēdieniem, tomātu ēdieniem, sieram, olām un rīsiem.

Avots: www.passion.ru

Leave a Comment