Nepieciešamās sastādaļas:
- 1 kg mandarīnu;
- 300 ml saldā krējuma – 25 %;
- 400 g iebiezinātā piena;
- 1-2 tējkarotes cukura.
Notīriet mandarīnus, ievietojiet dziļākā bļodā un sasmalciniet ar blendera palīdzību.
Iegūto masu izkāsiet caur sietu un tieciet vaļā no plēvītēm.
Citā bļodā ielejiet saldo krējumu un iebiezināto pienu, tad pievienojiet iegūto mandarīnu sulu un kārtīgi visu samaisiet.
Pārlejiet maisījumu formiņās un ielieciet saldētavā. Un ik pēc stundas kārtīgi samaisiet, lai neveidotos mazi ledus gabaliņi. Tiklīdz masa sacietē to var pasniegt viesiem.
Mērcei izspiediet no 2- 3 mandarīniem sulu, tad ielejiet to katliņā un vārot pievienojiet cukuru un vāriet līdz kamēr izkūst viss cukurs. Pēc tam pasniedziet saldējumu un uzlejiet virsū mandarīnu sīrupu.
Avots: www.passion.ru