Iedzīvotājus aicina uz Tautas sapulci

Iestājoties par godīgu un tiesisku valsti, ceturtdien, 31. janvārī pulksten 8.00 pie Saeimas (Jēkaba ielā 11) iedzīvotājus aicina uz Tautas sapulci “Par tiesisku Latviju!”.

Rīkotāji vērš uzmanību uz Ģenerālprokuratūras prettiesisko vēršanos pret Saeimas deputātu Juri Jurašu. Organizatoru pārstāve Santa Suhaka: “Mēs pieprasīsim Kalnmeiera atkāpšanos, jo vajājot Juri Jurašu, tiesiskums Latvijā tiek būtiski iedragāts. Tieši šodien ir publicēts starptautiskās pretkorupcijas koalīcijas Transparency international korupcijas uztveres indekss, kurā redzams, ka Latvija turpina stagnēt. J. Juraša gadījums kārtējo reizi apliecina, ka Latvijā ar korupciju un tiesiskumu ir problēmas. To nedrīkst tolerēt!”

Juris Jurašs norāda uz galveno problēmu, kādēļ process vēl joprojām nav izbeigts. “Pirms vairāk nekā gada es vērsos Valsts drošības dienestā (VDD), lai lūgtu nopratināt lieciniekus, kuri varētu liecināt kriminālprocesa ietvaros. Tieši nenopratinātie liecinieki bija iesaistīti operatīvās lietas izstrādē,” uzsver J. Jurašs.

Operatīvo darbinieku lietvedībā atradās ziņojums, kas saturēja informāciju, kuru KNAB sniedza Jurašs. Viņš atklāj, ka kriminālprocess tiek uzturēts, lai nerastos pamats vērtēt KNAB, Ģenerālprokuratūras un VDD amatpersonu atbildību, piemēram, dokumentu falsifikācijā. Prokurors Māris Urbāns pieprasa Saeimai izdot kriminālvajāšanai deputātu, ignorējot šo faktu. Juta Strīķe un Jānis Bordāns uzskata, ka tā ir politiska izrēķināšanās un norāda, ka tā nav netīša sakritība, ka process atjaunots un vajāšanai nodots tieši jaunās valdības izveides brīdī.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns ir izsūtījis vēstuli citu valstu vēstniecībām, lai pievērstu uzmanību negodīgai tiesisko instrumentu izmantošanai ar mērķi ietekmēt politisko situāciju Latvijā.

Tāpat Jaunie konservatīvie turpina informēt sabiedrību un Saeimas deputātus, publicējot dažādus dokumentus un materiālus, kurus izvērtējot rodas pamatotas šaubas par Ģenerālprokuratūras objektivitāti un motivāciju, pieprasot Juraša imunitātes atcelšanu.

Saeimā šodien plkst. 14.00 norisināsies Mandātu, Ētikas un pieprasījumu komisijas slēgtā sēde, kurā tiks skatīts Ģenerālprokuratūras pieprasījums par Jura Juraša imunitātes atcelšanu. Pastāv liela varbūtība, ka balsojums var notikt ceturtdien Saeimas plenārsēdē.

J.Jurašs informēja sabiedrību par viņam savulaik piedāvāto kukuli un KNAB, kā arī Ģenerālprokuratūras nevēlēšanos šo gadījumu izmeklēt. Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas prokurore M. Dolgova 2016. gada 29.jūlijā ierosināja kriminālprocesu pret Juri Jurašu par valsts noslēpuma izpaušanu.  Prokurors A. Zalužinskis ierosināto lietu izbeidza 2017.gada 15. jūnijā, konstatējot, ka viņa rīcībā nav noziedzīga nodarījuma sastāva un to, ka kriminālprocess bija uzsākts nepamatoti. 2017. gada 25. augustā virsprokurors lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu atcēla, kas rada bažas par patiesajiem kriminālprocesa atjaunošanas iemesliem.

JKP ir dibināta 2014.gada 17.maijā kā konservatīvs un patriotisks spēks un četru gadu laikā, soli pa solim attīstoties, kļuvusi par straujāk augošo politisko spēku valstī, kas vairāk nekā 20 nodaļās apvieno vairāk nekā 1000 biedru. JKP pamatvērtības ir 18.novembra republika, latviski runājoša nācija, demokrātija, tiesiskums un ģimene, kā arī samazināta valsts iejaukšanās privātajā sfērā un zemi nodokļi.

13.Saeimas vēlēšanās 2018.gada 6.oktobrī Jaunā konservatīvā partija ieguvusi 16 deputātu vietas, kas veido vienu no divām lielākajām frakcijām jaunajā Saeimas sasaukumā.

Leave a Comment