Ielūgums uz nodomu protokola parakstīšanu Jēkabpils pilsētas pašvaldībā un svinīgu kapsulas iemūrēšanu Jēkabpils Tieslietu nama būvlaukumā

Šī gada pavasarī tika uzsākta jaunā Jēkabpils Tieslietu nama būvniecība. Ēkas aptuveni 5’500 kvadrātmetru plašajās telpās atradīsies Jēkabpils tiesa, prokuratūra, zemesgrāmatu nodaļa, Valsts zemes dienests, Uzņēmumu reģistrs, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts probācijas dienests, Nodarbinātības valsts aģentūra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra un Dzimtsarakstu birojs.
Lai svinīgi atzīmētu būvdarbu sākumu, Tieslietu ministrija, VAS “Tiesu namu aģentūra”, Jēkabpils pilsētas pašvaldība un ēkas būvdarbu ģenerāluzņēmējs SIA “Arčers” aicina Jūs piedalīties nodomu protokola parakstīšanas un kapsulas iemūrēšanas pasākumā, kas sāksies ceturtdien, 2018. gada 10. maijā, plkst. 11:30 Jēkabpils pilsētas pašvaldībā Brīvības ielā 120, Jēkabpilī, un turpināsies ēkas būvlaukumā teritorijā starp Neretas, Bebru un Auseklīša ielu.
Pasākuma pirmajā daļā tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, VAS “Tiesu namu aģentūra” valdes locekle Santa Sausiņa un Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis parakstīs nodomu protokolu par turpmāko sadarbību par vairāku ēku nodošanu Jēkabpils pilsētas rīcībā un zemes zem jaunā Tieslietu nama nodošanu VAS “Tiesu namu aģentūra” īpašumā. Minētās būvēs šobrīd izmanto vairākas Tieslietu ministrijas pārziņā esošas ēkas, kuras pēc Tieslietu nama būvniecības turpmāk atradīsies tajā.
Savukārt pēc nodomu protokola parakstīšanas Tieslietu nama būvlaukumā notiks svinīga kapsulas iemūrēšana, lai simboliski atzīmētu būvdarbu sākumu un nodotu vēstījumu nākamajām paaudzēm. Vēstījumu parakstīs un svētku uzrunas teiks:
•tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs,
•VAS “Tiesu namu aģentūra” valdes locekle Santa Sausiņa,
•Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis,
•SIA “Arčers” valdes locekle Maija Baltgalve.
Informējam, ka būvlaukumā ir uzstādīta elektroniskā darba laika uzskaites sistēma. Atbilstoši likuma “Par nodokļiem un nodevām” 113. panta otrajai daļai, būvuzņēmējam ir jāreģistrē personas, kas uzturas būvlaukumā, tāpēc lūdzam nosūtīt arī viesa vārdu, uzvārdu, personas kodu un darba devēja nosaukumu uz e-pastu [email protected] līdz 9. maija plkst. 14:00. Paldies par izpratni!
Mediju pārstāvjiem nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināts transports no Rīgas centra (pieteikšanās pa tālruni 25929989 vai rakstot e-pastu uz [email protected]).

Leave a Comment