Iemesli, kādēļ Tu vienmēr PĀRĒDIES

  1. Tu izmanto ēdienu kā atalgojumu (pārāk bieži)

Ēdiens ir, kas vairāk kā tikai kalorija. Tas ir daļa no mūsu kultūras, pieredzes un ēdiens ir lielisks atalgojums. Tas viss ir labi, bet problēmas sākas tad, kad sevis atalgošana pārvēršas par ikdienas ieradumu. Pēc garas darba dienas esi kādreiz sev teici: “Es esmu pelnījis kādu vīna glāzi!” Tu attaisi pudeli un izdzer to visu. Tev ir jākļūst reāli domājošam un jāsaprot, ka atalgojums ir kļuvis par ikdienu un padara tavu vidukļa līniju ļumīgāku.

  1. Tu bieži saki: “Ai, pie velna!”

Tu apēd vienu šķēli un uzreiz pēc tam ķeries klāt nākamajai. Tu mazliet minstinies, bet nodomā “Pie velna! Es jau tā vairs neieturu diētu. Sliktāk nekļūs, ja apēdīšu visu picu.” Tā dienas gaitā sakrājas papildus kalorijas, kuras uzkrājas, jo tu tās neizlieto. Un reti kad notiek tā, ka vakarā tu ēdīsi mazāk, ja pusdienās esi notiesājis visu picu.

  1. Tu esi pārāk skarbs pret sevi

Tu esi nopircis neveselīgo, “tukšo” pārtiku. Tu to ēd ar gardu muti, bet tad sāc sevi kaunināt par to, ka esi to izdarījis. Tas veido apburto loku, jo tu sāc justies slikti un tu apēd vēl vairāk, lai sevi mierinātu. Tā tu pārēdies, jo šausti sevi par pārēšanos. Apsolies sev, ka tu neēdīsi tik neveselīgi un tik daudz nākamreiz, bet nepārmet sev tik ļoti, ka sāc justies slikti un vainīgs par izdarīto.

Avots: menshealth.co.uk

Leave a Comment