Iemesli, kāpēc tavi mati aug pārāk lēni, un veidi, kā to mainīt

Lūk, 5 kļūdas, kas liedz tev iegūt garus un veselīgus matus:

1. Dzelzs nepietiekamība

Ja tev ir dzelzs nepietiekamība, ēd vairāk produktu, kas satur dzelzi, piemēram, vistas un liellopa gaļu, riekstus, zilaļģu uztura bagātinātājus un zaļos lapu dārzeņus.

2. Miega trūkums

Varbūt tas izklausās pilnīgi nesaistīts ar šo tēmu, taču miega trūkums var negatīvi ietekmēt tavu matu un ādas stāvokli. Tev ir tiesības uz 8 stundu miegu, tāpēc izmanto tās!

3. Pārāk regulāra matu griešana

Iespējams, esi dzirdējusi, ka, lai mati būtu veselīgi, tie ik pēc 3 līdz 6 mēnešiem ir jāapgriež. Tomēr visi mati nav vienādi. Protams, ir ļoti svarīgi ik pa laikam apgriezt matu galus, bet nepārcenties ar to. Ievēro, kā tavi mati izaug 6 mēnešu laikā, un zināsi, cik ļoti tie ir jāapgriež, lai uzturētu vēlamo garumu.

4. Stress

Ja tevi nepārtraukti nomāc stress un tu jūties satraukta, tas ietekmē matus. Mati ne tikai augs lēnāk, bet arī sāks izkrist. Nomierini savu prātu un nervus un sāc dienu ar smaidu.

5. Tu lieto nepareizus un lētus matu kopšanas līdzekļus

Matu kopšana ir daudz svarīgāka nekā friziera salona apmeklējums, lai nogrieztu matu galus. Vismaz vienu reizi nedēļā lieto atjaunojošu matu masku, un padari to par savu matu kopšanas ieradumu. Aizstāj metāla ķemmes ar tādām, kas ražotas no dabīgiem materiāliem. Visbeidzot, netaupi naudu un iegādājies kvalitatīvu šampūnu, kā arī atjaunojošu masku un kondicionieri.

Avots: www.womendailymagazine.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Mārīte Elizabete Bišulāce</cite>

    Kuri tad ir tie kvalitatīviem šampūni? Veikalā to ir daudz..

Leave a Comment