Iepazīsties: pasaules vecākā ielu māksliniece, kurai ir 104 gadi!

Ielu māksliniekam, Banksy, ir uzradusies konkurence, pie tam- ļoti cienījamā vecumā. Greisa Breta ir veiksmīgi pārkāpusi simtgades slieksnim un nedomā pārstāt priecāties par dzīvi. Viņa ir iesaistījusies domubiedru klubā “Dzijas spridzinātāji”, kas uzlabo pilsētas ainavas ar saviem mākslinieciskajiem adījumiem un tamborējumiem.

art2

Vairāk mēnešu ilgas gatavošanās process ir pagājis un nu pilsēta ir nobombardēta ar skaistiem adījumiem, kas priecē pašas mākslinieces un pilsētas iedzīvotājus. Visas “Dzijas spridzinātājas” ir vairāk kā 60 gadu vecas, bet tikai Greisa ir vienīgā simtgadniece.

art3

Tagad Greisa dzīvo aprūpes namā pilsētā Melrousā, Skotijā. Viņas ģimene apgalvo, ka Greisai vienmēr ir patikusi adīšana. Vienmēr uzrodas kāds jauns apģērba gabals viņas meitai, 6 mazbērniem un 14 mazmazbērniem.

Pati māksliniece saka: “Es domāju, ka tā bija ļoti laba ideja izdekorēt pilsētu un es biju ļoti priecīga, ka arī manus darbus tajā varēja iekļaut. Domāju, ka pilsēta tagad izskatās ļoti piemīlīgi un mājīgi.”

art4

Greisa ir pierādījusi, ka vecums nav šķērslis, lai piedalītos laikmetīgās mākslas projektos. Paša projekta vadītāja ir izteikusies, ka tas esot bijis liels prieks, sadarboties ar vecāko Lielbritānijas adītāju un iekļaut viņu šajā projektā. Daudzas citas dāmas ir smēlušās iedvesmu no Greisas un priecājas par izdevību sadarboties ar viņu.

Avots: mirror.co.uk

Leave a Comment