Šai marmelādei nevajag papildu želējošas piedevas – marmelāde sastings pati, jo ābolos ir pektīns.
Tagad beidzot tu varēsi izmantot vasarā salasītās ābolu plantācijas.
Sastāvdaļas – 1 kg ābolu, 1 kg cukura.
Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un tajā cep ābolus, kamēr tie viegli sačokurosies un kļūs mīksti.
Saceptos ābolus atdzesē tik daudz, lai var paņemt rokās. Ābolus bez mizas sarīvē uz smalkas rīves vai vēl labāk – izberž caur cietiņu.
Ābolu biezenim pievieno cukuru, pēc vēlēšanās – tējkaroti malta kanēļa.
Lasi arī: Paštaisītas konfektes no biezpiena – vienkāršāk nemēdz būt!
Visu rūpīgi samaisa un vāra uz lēnas uguns, kamēr viss iegūst bieza medus konsistenci.
Atkal uzsilda cepeškrāsni uz minimuma, uz pannas izklāj foliju, virsū liek ābolu masu un cep, kamēr biezenis kļūst elastīgs kā želeja. Tam var būt nepieciešamas 6 – 8 stundas. Taču gatava, sagriezta gabaliņos marmelāde, kura vēl pārkaisīta ar pūdercukuru, ledusskapī var glabāties pāris mēnešu.
Labu apetīti!
Avots: