Imantā bērns meklē palīdzību pārmēru iereibušu vecāku dēļ

25.novembrī pulksten 12.44 Rīgas pašvaldības Pol***ja saņēma informāciju par vecākiem alkohola reibumā, kuri nespēja parūpēties par savu atvasi. Bērns ar īsziņas palīdzību lūdzis vecmammai viņu paņemt pie sevis, jo vecāki mājās piedzērušies. Ziņotāja ieradusies pakaļ mazdēlam, taču iereibušais znots nav ļāvis zēnu vest prom. Sievietei ticis piedraudēts, pēc kā viņa izdzīta no dzīvokļa. Situācijas atrisināšanai piesaistīta Rīgas pašvaldības Pol***ja.

Likumsargiem norādītās dzīvokļa durvis atvēra manāmi iereibis vīrietis. Kungs ar grūtībām spēja nostāvēt kājās un atbildēt uz policistu jautājumiem. Vaicājot, kur atrodas bērna māte, viņš norādīja uz blakus istabu. Tajā uz dīvāna apskāvusi alkohola pudeli gulēja viņa sieva, kura, ieraugot policistus, sāka nesakarīgi murmināt.

Dzīvoklī sastaptais zēns atklāja, ka vecāki alkoholu lietojot jau no iepriekšējās dienas. Puika skaidroja, ka vēlas doties pie vecmammas.

Pārrunu laikā bērna māte ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu streipuļojot aizgāja līdz policistiem. Sieviete pēkšņi sāka rupjiem vārdiem lamāt policistus. Sievietes neadekvātās darbības pārtrauca viņas vīrs, kurš mēģināja viņu pavadīt atpakaļ uz istabu. Abi pieaugušie, streipuļojot uz istabas pusi, sāka kliegt viens uz otru, līdz sieviete nenoturējās kājās un turpat nokrita uz grīdas. Mirkli vēlāk zēna māte lēnām piecēlās kājās un aizstreipuļoja uz dīvānu, kur uzreiz aizmiga.

Tikmēr bērna tēvam veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,91 promiles reibumā. Savukārt bērna māte atradās tādā alkohola reibumā, ka nespēja pat iepūst alkometrā. Alkohola lietošanas fakts nostiprināts videoierakstā un liecībās.

Pēc policistu lūguma zēna vecmāmiņa ieradās pakaļ mazdēlam. Bērnam paņemtas skolas lietas un apģērbs, pēc kā abi dzīvokli pameta.

Lietas materiāli par abu vecāku aprūpes pienākumu nepildīšanu, kā arī iespējamu emocionālu vardarbību no mātes puses pret zēnu, nosūtīti izvērtēšanai RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai.

Leave a Comment