Ingvers, ķiploks, ābolu etiķis – labākās zāles pret nejauko artrītu

Ingvers
Cilvēkiem, kas slimo ar artrītu, speciālisti iesaka katru dienu pievienot ēdienam nedaudz vairāk par 60 g rīvētas ingvera saknes. Vairumā gadījumu sāpes izzūd. Pret artrītu un reimatiska rakstura tūsku tautas medicīna iesaka lietot ingvera tēju: vienu tējkaroti sasmalcināta ingvera aplej ar 2 glāzēm ūdens, vāra 40 minūtes, tad izkāš un saldina ar cukuru vai medu. Dzer pēc ēšanas.

Savukārt ar sausu ingvera pulveri ierīvē sāpošās locītavas un silti apsien. Pat mediķi apgalvo, ka 75% gadījumu tas atvieglo ciešanas, jo ingvers satur bioloģiski aktīvas vielas, kas vēršas pret sāpju cēloni – locītavas iekaisumu. Turklāt – nekādu blakusefektu.

Pipari
Ļoti noderīgi ir visu veidu pipari (melnie, asie sarkanie), jo tie aktivizē As**sriti un imūnsistēmu, palīdz izvadīt no organisma sārņus. Turklāt gan melnie, gan smaržīgie pipari satur dabiskas vielas, kas mazina sāpes.

Ķiploks
Viens no spēcīgākajiem dziedniekiem ir ķiploks. Indiešu mediķi, pamatojoties uz gadsimtiem ilgo pieredzi, secinājuši, ka 2–3 daiviņas svaiga ķiploka dienā palīdz uzturēt locītavas labā stāvoklī un pasargā no tūskas. Pēc zinātnieku domām, ķiploks spēj bloķēt konkrētu ķīmisku vielu, ko izstrādā bojātie audi un kas rada lokālu iekaisumu.

Dabīgais ābolu etiķis
Arī tas ir teicams līdzeklis pret artrītu. Ābolu etiķī ir daudz kālija, bet kālijs palīdz izšķīdināt skābes kristālus, kas veidojas bojātajās locītavās un izraisa to iekaisumu.

Minerālūdens
Ir viens no pašiem vienkāršākajiem līdzekļiem artrīta profilaksei un ārstēšanai. Minerālūdens iedarbojas kā smērviela, jo, kad locītavas ir atūdeņotas, tās ir sāpīgi kustināt. Lai locītavas varētu kustēties brīvi, dienā jāizdzer vismaz 2 litri minerālūdens.

Leave a Comment