Izrādās, ka no šī tu kļūsti NEGLĪTĀKA! Lūk, kas tev jāmaina!

Ikviens no mums ir bieži dzirdējis vecākus sakām “miegs dara skaistāku” vai tamlīdzīgas frāzes. Par spīti tam, “skaistuma miegs” mums licies gluži kā vecu sieviešu stāstītie pekstiņi. Vai tiešām astoņas stundas laba miega varētu padarītu mūsu izskatu labāku?

Zviedrijā esošā Karolinskas Institūta zinātnieki veica pētījumu, sekojot līdzi 24 studentu miega kvalitātei ar tam īpaši paredzētām ierīcēm. Studentiem lika nedēļu no vietas normāli izgulēties, nelaupot sev miegu, bet nākamajā nedēļā viņiem nācās ierobežot sevi, katru nakti guļot vien nieka četras stundas. Pēc pamošanās no rīta pētījuma dalībnieki tika nofotografēti bez kosmētikas, un bildes vēlāk tika savstarpēji salīdzinātas.

Nākamajā solī zinātnieku komanda demonstrēja uzņemtos attēlus Stokholmas iedzīvotājiem (nejaušiem garāmgājējiem), lūdzot novērtēt attēlos redzamo cilvēku pievilcību, veselību, miegainību un uzticamību, uzdodot papildus jautājumu: “Vai tu velētos ar šo cilvēku parunāt?”

Svešiniekiem ātri izdevās identificēt tās fotogrāfijas, kuru uzņemšanas laikā cilvēki jutās noguruši un neizgulējušies, viņu pievilcība tika novērtēta visnotaļ zemu. Papildus noteikti jāpiemetina, ka cilvēki ar redzami nogurušajiem dalībniekiem daudz retāk vēlētos pārmīt kādu vārdu, salīdzinājumā ar tām pašām personām, kuras bija nofotografētas izgulējušās.

Lasi vēl: Izkrīt mati, lūst nagi un moka bezmiegs? Lūk, kas tev jāēd!

Zinātnieki apgalvo, ka iegūtie dati apstiprina evolucionārus pieņēmumus: “Neveselīga izskata seja, neatkarīgi no tā, ka to izraisījis miega trūkums vai kāda cita problēma, aktivizē mūsu mehānisko aizsardzību, kura vēlas izvairīties no slimībām.”

Zinātnieki gan piemetina, ka uztraukumam nav nekāda pamata, jo, guļot par pāris stundām mazāk, cilvēks izskatās pilnīgi normāls.

Avots: viralthread.com

Leave a Comment