Ātrā sagatavošanās pludmales sezonai- izslēdz šos produktus no sava uztura un notievē

1. Ierobežot sāls lietošanu uzturā

Pārmērīga sāls lietošana noved pie ūdens aiztures organismā, kas tikai pievieno liekos kilogramus. Ja sāls daudzumu uzturā samazina pakāpeniski, ļoti viegli var pierast pie nesālītas pārtikas, bet piedot iemīļotajiem ēdieniem piesātinātāku garšu var palīdzēt garšvielas, zaļumi un pipari.

2. Ierobežot piena lietošanu uzturā

Lai tievēšanas process būtu rezultatīvs, ir vēlams ierobežot piena daudzumu uzturā. Vislabāk to ir aizvietot ar kefīru vai beztauku jogurtu.

3. Aizmirst par asajām garšvielām

Aso garšvielu lietošana uzturā var iniciēt tauku uzkrāšanās procesu, it īpaši vēdera apvidū, tāpēc, lai kā arī dažiem no mums garšotu asie ēdieni, būtu vēlams no tiem atsacīties.

4. Izvairīties no vienkāršajiem ogļhidrātiem

Ir vēlams atteikties no konfektēm, desertiem un gāzētajiem dzērieniem, jo visas šīs lietas satur ļoti minimālu daudzumu šķiedrvielas un barības vielas. Lietojot tādus produktus uzturā, Tu patērē tukšās kalorijas, kas ar laiku pārvērtīsies taukos.

5. Dot priekšroku dabīgai pārtikai

Pats galvenais, izvairīties no apstrādātiem pārtikas produktiem, jo šādi produkti lielā daudzumā satur nātriju un cukuru, kas veicina tauku uzkrāšanos organismā.

6. Ēst augļus

Cenšoties notievēt, ir jāēd pēc iespējas vairāk augļu, kas ir bagāti ar šķiedrvielām. Uzturā tiek rekomendēts lietot citrusaugļus un censties izvairīties no āboliem un bumbieriem, jo šie augi satur fruktozi, kas palēnina vielmaiņas procesu.

Leave a Comment