Ja patiešām vēlaties dzīvot priecīgu un laimīgu dzīvi, ir vērts pateikt “nē” šīm lietām

Sevis salīdzināšana ar citiem

Jums vajadzētu salīdzināt sevi ar sevi vakar. Tā jūs pakāpeniski sasniegsiet tēlu, uz kuru tiecaties. Katram cilvēkam ir atšķirīga attīstības pakāpe un iespējas. Un, ja jūs, piemēram, salīdzināsiet sevi ar veiksmīgākiem par jums, vienkārši novedīsiet sevi līdz morālam izsīkumam.

Nolaidība rūpēties par sevi

Ja jūs nerūpējaties par sevi, tad jūs apzināti atņemat sev laimi. Jūs nevarat būt laimīgs cilvēks, ja esat uz izsīkuma vai nervu sabrukuma robežas. Ir nepieciešams ieklausīties sava ķermeņa vajadzībās, tad viņš jums pateiksies ar enerģiju, fizisko labsajūtu un skaistumu.

Pārmērīga apņemšanās

Jums nevajadzētu uzņemties vairāk, nekā spējat. Tas attiecas gan uz pienākumiem darbā, gan mājās. Jūs nevienam neko neesat parādā – tādam vajadzētu būt jūsu dzīves kredo. Ja jūs cienīsiet sevi, jūs automātiski cienīs arī citi. Pretējā gadījumā jūs vienkārši vilksiet visus savus un citu cilvēku pienākumus, nekā atņemsiet sev tiesības uz laimīgu dzīvi.

Ignorēt savus hobijus

Katrs cilvēks ir dzimis, lai gūtu priecīgu, jaunu pieredzi. Ja jūs ignorējat to, kas jums patīk, jūs noliedzat savu būtību. Tad dzīve kļūst par pienākumu, zaudējot jebkādu jēgu. Pievērsiet uzmanību saviem hobijiem un izklaidēm, jo dzīvot saskaņā ar savām vajadzībām ir patiesa laime.

 

 

Leave a Comment