Ja siļķei pievienosiet pāris vienkāršus produktus, jūs tiksiet pie ēdiena, ar kuru visi būs sajūsmā

ĒDIENA PAGATAVOŠANA

    1. Rūpīgi notīriet siļķi un izjauciet to filejās. Nevajadzētu būt melnai plēvei, maziem kauliem un spurām. Tas viss galu galā ietekmēs iegūto salātu garšu.
    2. Sīpolu nomizo un sagriež plānos pusgredzenos. Ja jums nepatīk neapstrādātu sīpolu garša un smarža, varat tos marinēt. Lai to izdarītu, jau sasmalcināto sīpolu uz 15 minūtēm ievietojiet maisījumā, kas sastāv no neliela daudzuma verdoša ūdens un vienas ēdamkarotes ābolu sidra etiķa. Pārklāj ar vāku. Pēc noteikta laika izkāš šķidrumu un izņem gatavo sīpolu.
    3. Ābolu nomizo no mizas un sagriež pēc vēlēšanās. Mēs iesakām vai nu plānās šķēlēs, vai salmiņos. Apkaisa tos ar citronu sulu. Tas ir nepieciešams, lai laika gaitā tie nezaudētu savu svaigo izskatu un nekļūtu tumšāki. Šo paņēmienu var izmantot arī citos ēdienos.
    4.  Sajauc ābolus, siļķes, sīpolus un pievieno tiem skābo krējumu ar sinepēm. Neaizmirstiet par sāli un pipariem. Iegūtos salātus liec ledusskapī uz vismaz 10 minūtēm. Un vēl labāk uz pusstundu. Ļaujiet viņam mērcēt un nākt. Tad visām sastāvdaļām būs vienāds garšu diapazons. Viss, jūs varat pasniegt uz galda un izmēģināt.

Redakcija

Mēs esam pārliecināti, ka jums patiks šie salāti. Tam ir patiešām jauka garša un lieliska viegla pēcgarša. Īpaši centāmies, lai tajā nebūtu sātīgu dārzeņu, piemēram, kartupeļu vai bietes. Galu galā ābols patiesībā arī sastāv no cietes. Bet nedaudz savādāk nekā kartupeļos. Bet salātiem noder.

Lasi arī: Numeroloģiskā prognoze nedēļai no 2023. gada 8. maija līdz 14. maijam

Neuztraucieties, jūs nejutīsiet saldumu vai skābumu. Mērcei būs laiks uzsūkties un nomainīt atlikušo cukuru no āboliem. Sīpoli arī veicinās garšas veidošanos. Galvenais nav slinkums un sastāvdaļas sagriezt pietiekami plāni. Viss, izņemot siļķi. Un mēs vēlam jums labu apetīti un jaunus gastronomijas panākumus.

Informācijai:

Siļķe kažokā ir tradicionāls kārtaino salātu ēdiens, kas ir populārs Latvijā un citās Austrumeiropas valstīs. Salātus parasti veido siļķu filejas kārtas, vārīti kartupeļi, burkāni, bietes, sīpoli un majonēze. Nosaukums “kažoks” attiecas uz majonēzes slāni, kas pārklāj visu salātu, piešķirot tiem “pūkainu” izskatu. Ēdiens bieži tiek pasniegts kā uzkoda vai svētku maltītes sastāvdaļa.

Siļķe ir mazu, taukainu zivju veids, kas parasti sastopams Ziemeļatlantijas un Baltijas jūras ūdeņos. Siļķe ir iecienīta pārtikas zivs daudzās valstīs, un to lieto gan svaigā veidā, gan konservētā veidā. Latvijā marinētas vai kūpinātas siļķes ir tradicionāls ēdiens, ko nereti pasniedz kā uzkodu vai kā pamatēdienu. Marinētas siļķes parasti marinē etiķa un cukura šķīdumā, savukārt kūpinātas siļķes gatavo, kūpinot zivis virs skaidas. Siļķe tiek izmantota arī kā sastāvdaļa daudzos tradicionālajos latviešu ēdienos, piemēram, “siļķu zupa”  un “siļķu pudiņš”. Siļķe ir labs olbaltumvielu, omega-3 taukskābju un dažādu vitamīnu un minerālvielu avots.

Zaļie āboli ir ābolu veids, kas ir nenobriedis vai nav pilnībā nogatavojies, un tie parasti ir pīrāgi un stingri. Dažas populāras zaļo ābolu šķirnes ir Granny Smith, Newtown Pippin un Crispin. Zaļos ābolus bieži izmanto ēdiena gatavošanā un cepšanā, īpaši ēdienos, kur vēlama pīrāga garša. Tos var ēst arī neapstrādātus kā uzkodu vai izmantot ābolu sulas vai sidra pagatavošanai. Latvijā zaļie āboli rudens un ziemas mēnešos parasti atrodami zemnieku tirgos un pārtikas preču veikalos.

Sīpoli ir dārzenis, kas pieder pie Allium ģimenes kopā ar ķiplokiem, šalotes sīpoliem un maurlokiem. Tiem ir spēcīga garša un aromāts, un tos izmanto visdažādākajos ēdienos daudzās virtuvēs visā pasaulē. Sīpolus var ēst neapstrādātus vai termiski apstrādātus, un tos izmanto kā garšvielu sastāvdaļu daudzos sāļos ēdienos, piemēram, zupās, sautējumos, karijās un fritēs. Tos izmanto arī kā virskārtu burgeriem, sviestmaizēm un salātiem, un tos parasti karamelizē un izmanto kā piedevu vai garšvielu. Sīpoli ir labs vitamīnu C un B6 avots, kā arī daudz šķiedrvielu un antioksidantu.

Sinepes ir garšviela, ko gatavo no sinepju auga sēklām. Sēklas var samalt un sajaukt ar šķidrumu, piemēram, etiķi vai ūdeni, lai izveidotu pastu vai mērci, ko parasti izmanto kā aromatizētāju vai pildījumu sviestmaizēm, cīsiņiem un citiem ēdieniem. Sinepes var izmantot arī kā sastāvdaļu salātu mērcēs, marinādēs, mērcēs gaļas ēdieniem. Ir pieejamas daudzas sinepju šķirnes, sākot no maigām un saldām līdz asām un pikantām. Latvijā sinepes ir populāra garšviela un bieži tiek pasniegtas ar tradicionāliem ēdieniem, piemēram, desām, kūpinājumiem un rupjmaizi. Sinepēs ir maz kaloriju un tauku, un tās ir labs vitamīnu un minerālvielu avots.

COMMENTS

Leave a Comment