Pūces un cīruļi: kāpēc nav vēlams mainīt bioloģisko pulksteni un ar ko tas draud

Daudzi droši vien ir dzirdējuši par pūcēm un cīruļiem – cilvēkiem ar atšķirīgu dzīves ritmu un ikdienas rutīnu. Bioenerģijas jomas eksperti nolēma pastāstīt, kāpēc ir bīstami mēģināt koriģēt savus ieradumus attiecībā uz ķermenim ērtu režīmu.

Visiem cilvēkiem ir vājās un stiprās puses enerģētikā – gan  pūcēm, gan  cīruļiem. Problēma ir, kā saglabāt šīs spēcīgās funkcijas un padarīt tās atbilstošākas. Labākais veids ir netraucēt savus bioloģiskos ritmus.

Paaugstināta slodze uz orgāniem

Orgāni atpūšas stingri saskaņā ar grafiku. Piemēram, pēcpusdienā, kad tikko ēdat, jūsu kuņģis nevar vienkārši izslēgties un ieslēgties. Ja jūs pārtraucat ierasto cīruļa vai pūces režīmu, tad visi jūsu iekšējie orgāni noteiktu laiku būs spiesti strādāt daudz ilgāk.

Tāpēc ārsti vienmēr iesaka iet gulēt aptuveni vienā un tajā pašā laikā, kā arī neēst pirms gulētiešanas. Ja vēlaties efektīvi atpūsties un neradīt pārāk spēcīgu negatīvu ietekmi uz orgāniem, tad jums būs stingri jāievēro šis vienkāršais noteikums.

Šī iemesla dēļ cilvēki, kuri neievēro dienas režīmu, jūtas slikti, ļoti slikti atpūšas, nepietiekami guļ, un viņu produktivitāte ļoti cieš, jo ķermenis nevar pastāvīgi strādāt. Miega trūkuma un pazeminātā režīma dēļ kognitīvās funkcijas pasliktinās.

Samazināta imunitāte un pievilcības zudums

Pirmkārt, pasliktinās ādas stāvoklis. Turklāt bioloģiskā ritma izmaiņu dēļ parādās maisiņi zem acīm un tūska. Regulāra miega trūkuma rezultātā paātrinās organisma novecošanās procesi.

Lasi arī: Numeroloģiskā prognoze nedēļai no 2023. gada 8. maija līdz 14. maijam

Miega laikā tiek atjaunota imūnsistēma, sintezējot tai nepieciešamās vielas. Ja cilvēks neguļ vai guļ nepareizā laikā, šīm vielām vienkārši nav laika ražoties vajadzīgajā daudzumā, kas būtiski palielina risku saslimt, jo organisms kļūst neaizsargātāks.

Enerģija ievērojami samazināsies

Ir arī vērts atzīmēt problēmas ar enerģiju un biolauka vājināšanos. Fakts ir tāds, ka papildus mūsu orgāniem un smadzenēm vajadzētu atpūsties arī čakrām. Tie vienmēr darbojas, bet dažreiz tiem ir nepieciešama atsāknēšana. Miega laikā gandrīz vienmēr vismaz puse čakru turpina apgādāt jūs ar enerģiju. Gadās, ka daži no tiem izslēdzas. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc jūs un es katru dienu varam redzēt dažādus sapņus. No murgiem nav jābaidās, jo mēs tos sapņojam, kad sakņu čakra atpūšas un pilnībā izslēgta. Ja augšējās čakras nedarbojas, tad sapņus var nesapņot vispār vai arī jūs tos neatcerēsities vispār.

Ja nosit savu bioloģisko pulksteni, tad čakras kādu laiku turpinās atpūsties, kad būs pieradušas. Ja šajā laikā kavēsit darbu, jūsu produktivitāte ievērojami samazināsies. Tas arī pasliktinās pašsajūtu.

Tu vari būt stiprs, bet  pārvērsties no pūces par cīruli vai otrādi ir diezgan grūti, lai gan iespējams. Nemēģiniet pārspēt dabu. Mēģiniet iet gulēt un celties aptuveni vienā laikā, lai sasniegtu savu maksimālo potenciālu.

Leave a Comment