Jauns kulinārijas raidījums parādīs, kā gatavot maltīti dabā

Šefpavārs Renārs Purmalis uzskata – Latvijas lielākās vērtības ir daba un cilvēks. Jauns LTV1 raidījums “Gatavo dabā!” vedīs ēst gatavošanas piedzīvojumos pie dabas. No 4. septembra jaunais, bet pieredzējušais pavārs astoņas nedēļas dalīsies zināšanās par to, kā pagatavot ēdienu dabā, nezaudējot iespēju variēt ar garšām.

Kā jau raidījuma nosaukums liecina – gatavošana notiks pie dabas. Kopā ar raidījuma viesiem Renārs gatavos gan upmalā un mežā, gan pie jūras un citur, un pastāstīs, kas jāņem vērā, lai šāds ēdiena gatavošanas veids būtu viegls un ērts.

Pats Renārs ir ēdiena entuziasts, šefpavārs, kustības “Gatavo dabā” aktīvists un dabas mīļotājs. Kopš divpadsmit gadu vecuma viņš darbojās bērnu un jauniešu organizācijā “Jaunie vanagi”, kas deva izpratni par dabas nozīmi un to, kāpēc ir tik svarīgi pavadīt laiku dabā. Soli pa solim Renārs apguva arī gatavošanu ārā. Bet ceļš uz profesionālo virtuvi Renāram aizsākās jau pirms septiņiem gadiem, kad viņš sāka darbu restorānā kā trauku mazgātājs. Smagais darbs un garās stundas ir gan fizisks, gan garīgs pārbaudījums katram, kurš vēlas reiz kļūt par šefpavāru. Gadu gaitā pieredze uzkrāta ne tikai Latvijā, bet arī Norvēģijā un Francijā. Ar Franciju Renāram saistās arī vēl viena viņa lielā aizraušanās un mīlestība – austeres. To dēļ piecus mēnešus strādāts Parīzē, nobraukti tūkstošiem kilometru un pat mēnesi gulēts teltī.

Nu jaunais, bet pieredzes bagātais šefpavārs ar savām zināšanām dalīsies arī ar televīzijas skatītājiem. Katrā raidījuma sērijā viņš dosies uz kādu gleznainu Latvijas vietu un gatavos kopā ar raidījuma viesi. Viņu vidū būs gan piedzīvojumu eksperts Roberts Līcis, gan dabas mīļotājs un skatītājiem jau labi zināmais Māris Olte, gan jaunais un talantīgais garšu pētnieks Ritvars Toms Logins, gan kalnu ultramaratonists Mārtiņš Zvīdriņš un citi. “Raidījuma viesi kopā ar mani ēdienam piešķirs kaut ko vairāk nekā garšīgi vai skaisti. Tā mijiedarbība taps tepat – Latvijas mežos, pļavās un jūras krastā. Tas būs ēdiens, kas ir viegli pagatavojams no vietēja, lokāla un sezonāla produkta,” pastāsta Renārs.

Jauno raidījumu LTV1 skatītāji varēs vērot no 4. septembra, otrdienās, 19.30.

Leave a Comment