Jūsu orhideja uzziedēs kā traka, ja laistīsiet to ar šo slepeno sastāvdaļu

Orhideja – viena no svarīgākajām puķes mīlošo saimnieku palodzes “rotām”. Tomēr šo augu bieži vien dēvē par kaprīzu. Ir īpaši grūti “piespiest” orhideju ziedēt ilgu laiku.

Tomēr ir kāds triks, kas jums palīdzēs šajā ziņā.

Ar ko laistīt orhideju, lai tā ziedētu, lasiet tālāk!

Kā likt orhidejām ziedēt ilgu laiku

Ar padomu nolēma dalīties sieviete, kura orhidejas audzē jau 10 gadus. Viņa ir atradusi perfektu triku, pateicoties kuram tās pastāvīgi zied. Tajā pašā laikā jums nav nepieciešams iegādāties pārāk dārgus mēslošanas līdzekļus.

Viss noslēpums ir ne tikai tajā, ka orhideju ūdenim jābūt tīram (vēlams no akas). Pirms laistīšanas ūdenim jāpievieno divas sastāvdaļas.

Uz 2 litriem šķidruma nepieciešams ņemt:

Pusi tējkarotes Epsom sāls (angļu sāls).

Pusi tējkarotes parastās sodas.

Lasi vēl: Jāņogu un upeņu mēslošana pavasarī: vērienīga ogu raža garantēta

Vienkārši samaisiet to visu kopā un aplaistiet orhideju. Labāk ir ievietot podiņu šķidrumā apmēram uz 30 minūtēm. Šādu laistīšanu var atkārtot ik pēc nedēļas.

Sievietes triku apstiprināja bloga Epic Gardening eksperte Melisa Strausa. Viņa norādīja, ka angļu sāls patiešām var veicināt ziedēšanu:

“Epsom sāls ir vērtīgs un lēts veids, kā nodrošināt orhidejas un citus augus ar tām nepieciešamajām vērtīgajām barības vielām. To lietošana veicina lielāku, veselīgāku un spēcīgāku augu ar lielākiem un spilgtākiem ziediem,” atzina eksperte.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

 

Leave a Comment