Kā atbrīvoties no blusām mājoklī

Kā atbrīvoties no blusām dzīvoklī ar tautas līdzekļiem?

Blusas gadsimtiem ilgi ir sabojājušas dzīvi mūsu priekštečiem, kuri mums atstājuši milzum daudz tautas recepšu, kā atbrīvoties no blusām mājoklī. Vienkāršākais veids – vārāmās sāls un sodas šķīdums, kas sajaukts savā starpā vienādās proporcijās.

Ieberiet šo šķīdumu paklājos, mīkstajās rotaļlietās, gultas veļā, kā arī citās vietās, kas var kļūt par galvenajiem blusu vairošanās un dzīvesvietas centriem. Vienlaikus ir jāberzē, līdz šķīdums kļūst skaidri redzams. Pēc tam, pēc pāris dienām, viss rūpīgi jāizsūc un jāizžāvē, vēlams saules gaismā.

Ir labi zināms, ka blusas slikti panes karstumu un aukstumu. Krasas temperatūras svārstības liek tām bēgt. Tāpēc ieteicams pēc iespējas biežāk vēdināt telpas, bet paklājus, gultas veļu un mīkstās rotaļlietas ziemā iznest ārā aukstumā.

Vēl viens līdzeklis, kas palīdzēs atbildēt uz jautājumu, kā atbrīvoties no blusām dzīvoklī, ir vērmele vai stēvija. Šo garšaugu jau kopš seniem laikiem izmanto, lai izdzītu no mājokļa mazos kukaiņus. Visā dzīvoklī ieteicams izkaisīt vērmeles, bet plaisas un grīdlīstes bagātīgi apstrādāt ar novārījumiem, kuru pamatā ir vērmeles, ķiploku vai alus rauga novārījumi.

Un atcerieties, ka efektīvai cīņai pret blusām vispirms ir cītīgi jāapstrādā grūti aizsniedzamas vietas, kur parasti un labprātāk slēpjas šie kukaiņi.

 

Leave a Comment