Kā beidzot vienreiz kārtīgi izgulēties? Piedzīvo savu labāko nakti jelkad!

Jauna spuldzīte

Parastās spuldzītes liek uz gaismu reaģēt tavās acīs esošajām šūnām, un tās savukārt informē smadzenes, ka jāpārstāj ražot melatonīns, hormons, kas palīdz tavam ķermenim regulēt miega ciklus. Tādēļ noteikti būtu jāapsver spuldzes iegāde ar filtru, ko izmantot nakts skapīša lampai. Tā ir tikpat spilgta kā normālās spuldzes, bet tā filtrē zilo gaismu, kas liek cilvēkam atrasties nomodā. Jā, tā ir diezgan padārga, bet jāņem vērā arī tas, ka tā kalpos daudz ilgāk par citām spuldzītēm.

Vaļīgu zeķu pāris

Iespējams, ka esi dzirdējusi, ka silta vanna pirms miega palīdzēs tev visai ātri iemigt – tev noteikti jāzina tas, ka siltu zeķu pāris, kas uzvilkts kājās, palīdzēs iegūt tieši to pašu efektu. Zeķes silda tavas ekstremitātes, paplašina As**svadus un ļauj asinīm labāk cirkulēt, liekot tev ātri aizmigt un saldi gulēt. Izvēlies tādas zeķes, kas izgatavotas no elpojoša materiāla un pārliecinies, ka tās nav pārāk ciešas.

Acu maska

Gaisma, kas izsprauksies cauri aizkariem, noteikti padarīs gulēšanu apgrūtinātu, tādēļ ieteicams izmantot acu masku. Noteikti jāizvēlas ērta acu maska ar izliekumiem. Ļoti labas maskas ir arī tās, kurām vietā, kas saskarsies ar taviem vaigu kauliem, ir polsterējums. Noteikti jāizvēlas tāda acu maska, kas ļauj bloķēt jebkuru gaismas avotu no visiem iespējamajiem leņķiem.

Medikamenti, kas palīdz aizmigt

Ja uzsāc darbu nakts maiņā un tev nākas gulēt dienas laikā, tad tev noteikti būs nepieciešami līdzekļi, kas palīdz izdalīties melatonīnam. Sākumā konsultējies ar ārstu, lai tiktu nozīmēts pareizs miega zāļu daudzums, citādi pat izguļoties jutīsies miegaina un nogurusi. Vēl viena svarīga nianse – miega zāles var palīdzēt aizmigt pēc nogurdinoša pārlidojuma, kad tev rodas grūtības pieskaņoties vietējai laika zonai.

Ventilators

Vai tev ir gadījies, ka pa atvērto dzīvokļa logu iekšā nāk nepatīkamas automašīnu un ielas trokšņu skaņas? Lielbritānijā veikts pētījums atklājis, ka šīs skaņas liek akumulēties taukiem. Tas notiek tādēļ, ka skaņas ietekmē tava miega kvalitāti un apetīti regulējošos hormonus. Tam ir vienkāršs risinājums – ieslēdz ventilatoru, kas izskaudīs nevēlamās skaņas.

Piezīmju grāmata

Daudzas no mums nespēj aizmigt, jo nevar pārstāt domāt par kādu satraucošu problēmu. Tā vietā iemācies ieplānot savu uztraukšanos. Ieplāno laiku, kad neatrodies gultā, lai pierakstītu visu, par ko tu uztraucies – tieši tāpat, kā tu sastādi iepirkumu sarakstu. Šo domu pierakstīšana dienas beigās palīdzēs tās dabūt ārā no galvas.

Uzkod, lai gulētu

Ideālas vakariņas, kas veicina miegu, sastāv no divām lietām – liesajām olbaltumvielām (tofu, cepts tītars, lasis) un kompleksajiem ogļhidrātiem (saldie kartupeļi, kvinoja). Šīs kombinācijas stimulē nervu nomierināšanos un palīdz tev aizmigt.

 

Avots:womansday.com

Leave a Comment